Αντίπαρος: Δημοπρατείται από την Περιφέρεια η κατασκευή δικτύου ύδρευσης οικισμού Αγίου Γεωργίου

25 Μαϊος 2021 17:36

Το έργο χρηματοδοτείται με 0,91 εκ. ευρώ, από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης Οικισμού Αγίου Γεωργίου Αντιπάρου (Α φάση)», προϋπολογισμού 915.000,00 €

Το έργο που αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών ύδρευσης του οικισμού Αγίου Γεωργίου στην Αντίπαρο, μελετήθηκε από τον Δήμο Αντιπάρου, με απόφαση του Περιφερειάρχη εντάχθηκε για τη χρηματοδότησή του στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και δημοπρατείται από την Περιφέρεια, στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργίας της προς τους νησιωτικούς δήμους που δεν διαθέτουν τεχνική επάρκεια για την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής.

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου υπογείου δικτύου κλειστών αγωγών ύδρευσης, συνολικού μήκους περίπου 6,5 χλμ, το οποίο θα ξεκινά από την δεξαμενή του οικισμού, 1000 κμ που θα κατασκευαστεί και καλύπτει περιοχές όπου έχει αναπτυχθεί σημαντική δόμηση. Ειδικότερα, περιλαμβάνει τη δεξαμενή αποθήκευσης ύδατος του οικισμού, τις αντλίες και τους καταθλιπτικούς αγωγούς από τις γεωτρήσεις προς τη δεξαμενή, τον κύριο τροφοδοτικό αγωγό προς τις διάφορες γεωγραφικές ενότητες και τις πιεζομετρικές ζώνες του δικτύου, τις δικλείδες ρύθμισης της πίεσης, καθώς και τους αγωγούς του δικτύου, κατά μήκος των δρόμων που έχει σημειωθεί οικιστική ανάπτυξη.

Το έργο, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής» του Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos