Πάρος: Δεν άνθισε φέτος το θυμάρι. Το ξέραναν οι συνθήκες ανομβρίας του νησιού…

12 Ιουνίου 2021 20:19

Θυμάρι. Ένα από τα σπουδαιότερα θαμνώδη φυτά της Πάρου.

Ενδημικό στην παριανή γη και στις Κυκλάδες ευρύτερα, το οποίο αναδίδει ευχάριστο άρωμα που τραβά σαν μαγνήτης τα μελίσσια που μας δίνουν το εξαιρετικής ποιότητας και μοσχοβολιάς παριανό θυμαρίσιο μέλι.
Ανθεκτικό φυτό, προστατευόμενο, φύεται σε συνθήκες ήπιου χειμώνα και θερμού καλοκαιριού και είναι ολάνθιστο την άνοιξη από μωβ λουλούδια τα οποία πέφτουν κατά τα τέλη Ιουνίου.

Ωστόσο το θυμάρι της Πάρου φέτος δυστυχώς δεν άνθισε. Οι συνθήκες ανομβρίας των προηγούμενων μηνών είχαν ως αποτέλεσμα το χώμα να ξεραθεί, το φυτό να μην κρατήσει υγρασία, κι έτσι, αυτή την άνοιξη τα τόσο χαρακτηριστικά λουλούδια του δεν βρήκαν τη δύναμη να ανθίσουν!

Αντίθετα, οι θυμαρίσιοι θάμνοι ήδη ξεράθηκαν και ο φυσικός κύκλος ζωής του φυτού αυτή τη χρονιά, ολοκληρώθηκε χωρίς ανθοφορία. Μια φυσική παραδοξότητα, ανάμεσα σε τόσες άλλες, που γέννησαν οι εξαιρετικά περιορισμένες βροχοπτώσεις του χειμώνα στο νησί.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos