Πάρος Ιούνιος: Οι αριθμοί «μίλησαν»! – Ανοδικές αφίξεις συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά

16 Ιουνίου 2021 20:43

Το κάθε φέτος και καλύτερα ίσχυε στις αφίξεις επισκεπτών στο λιμάνι της Πάρου μέχρι το 2019, χρονιά κατά την οποία ο τουρισμός «απογειώθηκε» στο νησί κατόπιν ετών σταδιακής ανόδου όταν η δεκαετής οικονομική κρίση έδειχνε βαθμιαία να πνέει τα λοίσθια.

Οι περσινές δύσκολες συνθήκες της πανδημίας «φρέναραν» το ανοδικό ράλι στον τουρισμό του νησιού και φέτος, ενώ διανύουμε δυστυχώς το δεύτερο καλοκαίρι που ο ιός δεν μας έχει εγκαταλείψει, κάποιες χαραμάδες αισιοδοξίας διαφαίνονται ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι καλύτερο από το αμέσως προηγούμενο.

Οι επίσημα καταγεγραμμένοι αριθμοί της κίνησης στο λιμάνι της Πάρου «μιλούν» από μόνοι τους. 91.308 επιβάτες αφίχθησαν δια θαλάσσης στην Πάρο τον Ιούνιο του 2019, ενώ το δυσχερές 2020 οι αφιχθέντες κατά τον ίδιο μήνα ήταν μόλις 22.798.

Πως πάει όμως ο φετινός Ιούνιος;

Σύμφωνα τα επίσημα στοιχεία, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2021 έφθασαν στο λιμάνι της Πάρου 18.000 περίπου επισκέπτες, μόλις 4.000 σχεδόν λιγότεροι από ολόκληρο τον Ιούνιο του 2020 και μάλιστα, όχι μόνο ο μήνας δεν έχει τελειώσει ακόμα αλλά ακολουθεί και το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, μέρες στις οποίες παραδοσιακά το νησί κατακλύζεται από κόσμο!

paros keimena 745x280

Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο που δείχνει τις ανοδικές τάσεις της κίνησης είναι οι αφίξεις οχημάτων κάθε τύπου. Ενώ κατά το φετινό πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου στο νησί κατέπλευσε το 35% των πλοίων συγκριτικά το ίδιο διάστημα του 2019, οι αφίξεις οχημάτων συμπεριλαμβανομένων και των φορτηγών άγγιξαν το 80% εκείνων του αντίστοιχου διαστήματος του 2019!

Συνεπώς χονδρικά, μπορεί να έφθασε στο λιμάνι της Πάρου τις πρώτες 15 μέρες του Ιούνη 2021 το 1/3 περίπου των πλοίων σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019, ωστόσο έφθασαν στην Πάρο μόνο κατά 20% λιγότερα οχήματα. Έχουμε δηλαδή μια αναντιστοιχία που αν μη τι άλλο, καταδεικνύει την αυξητική τάση στις επισκέψεις στο νησί.

Συνεπώς, τα προμηνύματα των αρχών του επίσημου καλοκαιριού είναι εκ πρώτης όψεως θετικά. Απομένει ωστόσο η επιβεβαίωσή τους η οποία θα επέλθει, όταν το τουριστικό καλοκαίρι κυλήσει ομαλά, κάτι που όλοι εύχονται.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos