Τριήμερο Αγ. Πνεύματος: «Απόβαση» στις Κυκλάδες! – Τι αναμένεται για την Πάρο όπου οι Λεύκες πανηγυρίζουν;

18 Ιουνίου 2021 18:25

Η πρώτη μαζική έξοδος από το κλεινόν άστυ είναι γεγονός.

Με αφορμή το εορταστικό τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, χιλιάδες επισκέπτες, Έλληνες στην πλειονότητά τους, αναμένεται να κατακλύσουν τα όμορφα Κυκλαδονήσια για να χαρούν και να απολαύσουν επιτέλους, ό,τι τους στέρησε το πολύμηνο lockdown και τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας.

Ήλιος, θάλασσα, κατάλευκα σοκάκια, φύση και πολιτισμός, διασκέδαση ή χαλάρωση, αλλά και γαστρονομία, αποτελούν πάγια συγκριτικά πλεονεκτήματα για τα νησιά του συμπλέγματος, στα οποία πρόκειται να γίνει «απόβαση» στην επίσημη «πρώτη» του καλοκαιριού που αποτελεί παραδοσιακά το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος.

Πολύς κόσμος αναμένεται να επισκεφθεί και την Πάρο. Τα δρομολόγια των πλοίων για το νησί έχουν πυκνώσει, οι ακτοπλοϊκές πληρότητες έχουν χτυπήσει «κόκκινο», επαγγελματίες του τουρισμού και μη, προσδοκούν να δουν τους μαζικά πρώτους τουρίστες της θερινής σεζόν και όλα στο νησί είναι πανέτοιμα για την υποδοχή τους.

Τι γίνεται όμως με τις πληρότητες των καταλυμάτων στο νησί; Τι προοιωνίζονται τα μέχρι στιγμής στοιχεία;

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η εκτίμηση είναι ότι στην Πάρο οι πληρότητες των ξενοδοχειακών καταλυμάτων θα κινηθούν γύρω στο 40%. Κατά τον κ. Κωβαίο, την Πάρο θα επισκεφθούν και όσοι διαθέτουν εξοχικές κατοικίες ή έχουν καταγωγή από το νησί, ωστόσο ένα μέρος των επισκεπτών θα καταλύσει σε πολυτελείς ενοικιαζόμενες βίλες καθώς η ιδιωτικότητα αποτελεί πλέον ζητούμενο σε καιρό πανδημίας. Ο κ. Κωβαίος δεν παρέλειψε να συστήσει στους ταξιδιώτες για Πάρο την επικοινωνία με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες καθώς οι πληρότητες των πλοίων είναι στο φουλ.

Πολύς κόσμος λοιπόν θα φθάσει στην Πάρο, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, για το τριήμερο 19 – 21 Ιουνίου, τη Δευτέρα του οποίου, την επομένη της Πεντηκοστής, η Εκκλησία μας τιμά το Αγ. Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας.

Η καρδιά των θρησκευτικών εορτασμών στην Πάρο θα «χτυπήσει» φυσικά στις Λεύκες, το παραδοσιακότατο, ήσυχο, κατάλευκο, ορεινό γραφικό χωριό με τα σοκάκια, και παλαιά πρωτεύουσα της Πάρου, που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.

Εκεί, ο μεγαλοπρεπής χτισμένος σε λοφίσκο Ιερός Ναός της Αγ. Τριάδας θεμελιωμένος το 1830 που έχει κριθεί ως διατηρητέο μνημείο, δεσπόζει και πανηγυρίζει με λαμπρότητα. Απαστράπτων, φτιαγμένος από παριανό πάλλευκο μάρμαρο, ξεχωρίζει για τα επιβλητικά μαρμαρόγλυπτα κωδωνοστάσιά του που διακρίνονται από μακριά, τους τέσσερις από μάρμαρο διπλούς κίονες που στηρίζουν το πρόπυλό του, το αριστουργηματικό, σκαλιστό μαρμάρινο τέμπλο του, και τους μαρμάρινους κίονες που χωρίζουν τα κλίτη του.

Μια επίσκεψη στις μαγευτικές Λεύκες, τον τόπο όπου το χρώμα της παράδοσης συναντάται με την αρχοντιά που αποπνέει στο σύνολό του ο οικισμός, είναι ένα όμορφο «ταξίδι» στην ιστορία της Πάρου και μια «βουτιά» στην πολιτισμική κληρονομιά του νησιού.

Θα πρέπει όμως κανείς να γνωρίσει αναμφίβολα εκεί και τη Λευκιανή γαστρονομική φιλοξενία! Αν επισκεφθείτε το χωριό, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το εστιατόριο Grill House Restaurant «Αγνάντιο».

Με πανοραμική, υπέροχη θέα από ψηλά, το εστιατόριο «Αγνάντιο» αγναντεύει το χωριό από το 1997 που ιδρύθηκε, προσφέροντας με φιλική διάθεση και εξυπηρέτηση μια ποικιλία πιάτων μαγειρεμένων με μεράκι από τα πιο ποιοτικά υλικά.

Με μεγάλη ποικιλία επίσης από ολόφρεσκα, ζουμερά κρεατικά που «σπάνε» τη μύτη, ορεκτικά, σαλάτες και άλλα, το «Αγνάντιο» είναι σίγουρα το απόλυτο must της γεύσης στις Λεύκες που μπορεί να ικανοποιήσει τους καλοφαγάδες και ειδικότερα του λάτρεις του κρέατος! Επισκεφθείτε το και απολαύστε τις υπέροχες γεύσεις του!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos