Δήμος Πάρου: Οδηγίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων

24 Ιουνίου 2021 13:01

test1

test2

test2

Ο χώρος συλλογής και διαλογής αποβλήτων στη Νάουσα, μετά από την απόφαση του Δικαστηρίου που επέβαλλε στον Δήμο να προβεί άμεσα στην αποδέσμευση του, καθαρίστηκε και αποκαταστάθηκε από την υπηρεσία καθαριότητας και στη συνέχεια αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η ύπαρξη ενός τέτοιου χώρου καθώς και αυτός ο τρόπος συλλογής των αστικών απορριμμάτων μας όπως μπάζα, ογκώδη αντικείμενα, κλαδέματα, αδρανή υλικά και κάθε λογής απόβλητα που δεν ανήκουν στην κατηγορία των «οικιακών» απορριμμάτων, δεν συνάδει με τον πολιτισμό του νησιού μας και την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών μας, ούτε τιμούσε τον Νο1 νησιωτικό προορισμό της Ευρώπης.

Στο εξής, όποιος πολίτης επιθυμεί την συλλογή φυτικών «καθαρών» υπολειμμάτων (κλαδιών, κλπ), ηλεκτρικών ή/και ηλεκτρονικών συσκευών και ογκωδών αντικειμένων όπως παλιά έπιπλα στρώματα, παρακαλείτε όπως επικοινωνεί με το γραφείο κίνησης της υπηρεσίας καθαριότητας στο τηλέφωνο 2284024059 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ειδικά για τα απόβλητα από εκσκαφές, εκχερσώσεις και ισοπεδώσεις εκτάσεων, από κατασκευές και κατεδαφίσεις κτιρίων ή άλλων δομικών κατασκευών, τα υπολείμματα χώματος κλπ. (Α.Ε.Κ.Κ), απαγορεύεται η ανάμιξή τους με τα οικιακά απορρίμματα και η ανεξέλεγκτη διάθεσή τους . Οι πολίτες για τη συλλογή τους θα πρέπει να απευθύνονται στις συμβεβλημένες μονάδες ανάκτησης ΑΕΚΚ, ήτοι 1) ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΒΕΡΩΝΑΣ, Καμίνια Νάουσας, Νάουσας, Τηλ. 2284053258, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και 2) ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Δ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ, Άγιος Βλάσσης Αρχιλόχου, Τηλ:2284042798, φαξ:2284042430, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Για να διατηρήσουμε ευπρεπή και καθαρό το νησί μας και να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον, όλοι οι πολίτες, κάτοικοι και επιχειρηματίες, καλούνται να εφαρμόζουν πιστά τον Κανονισμό Καθαριότητας. Η μη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών επισείει σοβαρά χρηματικά πρόστιμα για τους παραβάτες, τα οποία θα διπλασιάζονται σε περίπτωση υποτροπής. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται από τον Δήμο έχουν καθαρά αποτρεπτικό χαρακτήρα και όχι εισπρακτικό.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos