Πάρος: Από εδώ ξεκίνησε η φωτιά στην περιοχή της Αγκαιριάς…

02 Ιουλίου 2021 20:25

Μεγάλη αναστάτωση και ενεργοποίηση ισχυρών επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων στην Πάρο, προκάλεσε η πυρκαγιά της Παρασκευής 2 Ιουλίου στην περιοχή της Αγκαιριάς στη θέση Καμπί κοντά στον ΧΥΤΑ, στο δρόμο προς Ανερατζιά.

Η προ ολίγων μόλις ημερών 48ωρη πύρινη δοκιμασία του νησιού από εκτεταμένη πυρκαγιά στην κεντρική και νότια ενδοχώρα του, ξύπνησε όπως ήταν φυσικό την ανησυχία ότι ο πύρινος εφιάλτης δεν λέει να πάρει τέλος στην Πάρο.

Ευτυχώς, η άμεση κινητοποίηση είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ώρες η φωτιά να κατασβηστεί. Τα ίχνη ωστόσο της πιθανής αρχικής εστίας της ενδέχεται να μην έσβησαν…

Ένας σωρός από κλαδιά και ξύλα που εικάζεται ότι κάποιος θέλησε να κάψει, ίσως αποτέλεσαν τον «σπινθήρα» της φωτιάς η οποία ξέφυγε μάλλον από το σημείο καύσης και επεκτάθηκε βοηθούντων των καιρικών συνθηκών καύσωνα. Αυτή φυσικά είναι κατά πληροφορίες μια πιθανή αιτία που μένει να διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos