Αθ. Μαρινόπουλος: Γκρεμίσττε τα τείχη

11 Ιουλίου 2021 12:14

Οι βασικοί στόχοι είναι δύο , η επιβίωση του πλανήτη και η συνεχής καλυτέρευση της ζωής των ανθρώπων .

Η πολιτική , οι πολιτικοί και οι κομματικοί οργανισμοί υπάρχουν και λειτουργούν για την επίτευξη των ανωτέρω .

Ή έτσι θα έπρεπε...

Φιλοσοφικές , ιδεολογικές αφετηρίες που διαφοροποιούν τα κόμματα σε όλο τον κόσμο , πυροδοτούν τις διαμάχες και τις αντιπαλότητες .

Κινούνται σε θεωρητικό επίπεδο που έχει τεράστιο , δημιουργικό ενδιαφέρον και περνούν σε πρακτικό κυρίως μετά την ανάληψη της εξουσίας .

Εκεί αρχίζουν τα δύσκολα...

Οι φιλελεύθεροι και οι σοσιαλδημοκράτες έχουν αποδεχθεί την συνταγματική αστική δημοκρατία και η μεγάλη διαφορά τους βρίσκεται στην απελευθέρωση η στον πλήρη έλεγχο των κοινωνικών τομέων από το κράτος που μεταφέρεται στην επιχειρηματικότητα στην πρώτη περίπτωση και στους δημόσιους λειτουργούς στην δεύτερη .

Η απελευθέρωση του «κεφαλαίου» θεωρείται ο κινητήριος μοχλός προόδου και ανάπτυξης στους μεν , ο έλεγχος και η φορολόγηση του για να τροφοδοτηθεί το «κοινωνικό κράτος» στους δε .

Μετά έχουμε τους σοσιαλιστές-δημοκράτες και τους κομμουνιστές που ασπάζονται την μαρξιστική θεωρία με τους πρώτους να αποδέχονται προσωρινά τον καπιταλισμό μέχρι να τον αλλάξουν με ειρηνικό τρόπο , τους δε αυτό να το θεωρούν αφελές και ουτοπικό , ακόμη και προδοτικό , και να επιδιώκουν τον μόνο δρόμο αλλαγών , την επανάσταση .

Σκοπός η ισότητα όλων και η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο ...

Και τέλος οι αναρχικοί με την «πίστη» στην έννοια της απόλυτης ελευθερίας και την απαλοιφή κάθε μορφής εξουσίας .

Οι τελευταίοι έχουν «αδικηθεί» καθώς ταυτίστηκαν , δικαίως ή αδίκως είναι μεγάλη κουβέντα , με βίαιες ενέργειες .

Έχουμε λοιπόν ένα άγριο άλογο (θηρίο) που άλλοι το καβαλάνε και τρέχουν αποδεχόμενοι τους κινδύνους , άλλοι που του περνάνε χαλινάρι , άλλοι που προσπαθούν να το εξημερώσουν , άλλοι να το εξοντώσουν προτού κατασπαράξει τον αναβάτη του και τέλος εκείνοι που δεν θέλουν να το καβαλήσουν ώστε να ζήσουν ελεύθερα , άνθρωπος και ζώο σύμφωνα με την «φύση τους» .

Οι ανωτέρω τέσσερις πρώτοι δρόμοι της πολιτικής αντιστοιχούν στα ελληνικά πολιτικά κόμματα (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ) και ο τελευταίος όπως είναι φυσικό και συνεπές από κανένα κόμμα , μόνο σε μεμονωμένα άτομα .

Οι πολίτες (άποψη μας) είναι απαραίτητο να ασχολούνται και να συμμετέχουν στα κοινά , ακόμη και να εγγράφονται ως μέλη στις παρατάξεις , αν πιστεύουν σε μία ιδεολογία .

Πρέπει να πιέζουμε δυναμικά και με κάθε ευκαιρία τους πολιτικούς εκπροσώπους μας ώστε να μην παρεκκλίνουν από τις προεκλογικές υποσχέσεις τους , όταν «έλθουν» στην εξουσία .

Οι προγραμματικές θέσεις βασίστηκαν στην πολιτική θεώρηση τους ...

Οι πολιτικοί από την μεριά τους να ανοίγουν με νομοθετήματα την οδό σε αυτό που πιστεύουν , αντιστεκόμενοι στις πιέσεις που δέχονται από πολλές μεριές .

Οι «κομματικοί» τέλος και η «κομματική τους επικοινωνία» να επικεντρώνεται στα σημαντικά και να αποφεύγεται η καθοδήγηση στα «τρολ» και στους φανατικούς των social media που ανοήτως επιμένουν ότι το «καλό» βρίσκεται μόνο στην δική τους πλευρά .

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι είναι «όμορφο» να υποστηρίζει κάποιος με επιχειρήματα μία από τις ανωτέρω ιδεολογίες αποφεύγοντας δια ροπάλου τις «θεωρίες συνομωσίας» και τις «θεωρίες του μίσους» .

Οι βεβαιότητες ότι κάτι είναι «απολύτως σωστό» έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί .

Η «ιστορία» προχωρά γκρεμίζοντας τα τείχη του παρελθόντος .

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos