Η Κιβωτός του Κόσμου σε Πάρο και Αντίπαρο

16 Ιουλίου 2021 16:21

Το διάστημα 27 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου, φιλοξενήθηκε και φέτος, για έκτη συνεχή χρονιά, από τις Νεανικές Συντροφιές Παναγίας Εκατονταπυλιανής και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Καλλινίκου, μία ομάδα 34 παιδιών μαζί με τους συνοδούς - παιδαγωγούς τους, από την Κιβωτό του Κόσμου, σε Πάρο και Αντίπαρο.

Μία δράση η οποία ξεκίνησε το 2016 και μέχρι και σήμερα έχουν φιλοξενηθεί περισσότερα από 250 παιδιά, σε οχτώ διαφορετικές περιόδους φιλοξενίας.

Δύο νησιά έγιναν ένα, όλα τα σπίτια άνοιξαν και δύο πλοιάρια αγάπης ένωσαν τη ρώτα τους για ένα ταξίδι πλάι πλάι στη θάλασσα της αγάπης, όπως άλλωστε πάρα πολύ όμορφα θα μπορούσε να αποδώσει καλλιτεχνικά το κομψοτέχνημα-δώρο ενός αγαπημένου μας φίλου από την Αλυκή.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει πως "Πλούσιος εστί ούχ ό πολλά κεκτημένος,αλλ' ό πολλά διδούς. Δηλαδή, πλούσιος είναι,όχι αυτός που έχει αποκτήσει πολλά,αλλά όποιος δίνει πολλά.
Και στη δική μας περίπτωση αυτή η διδαχή του Αγίου αντικατροπίζει πλήρως την προσφορά όλων εσάς που στηρίζετε αυτή τη δράση αγάπης.

Άνθρωποι γεμάτοι από αισθήματα αγάπης που από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσατε αυτή τη δράση, χωρίς να επιδιώκετε την προβολή μέσα από αυτή, αλλά ως άλλοι καλοί Σαμαρείτες, απλώσατε το χέρι σας και βαδίσαμε όλοι μαζί αυτό το πανέμορφο μονοπάτι του δικού μας παραμυθιού.

Για εμάς δεν υπάρχουν ανώνυμοι συμπολίτες μας, είναι όλοι επώνυμοι, οι οποίοι όμως θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους. Και έτσι κάνουν πράξη με τον τρόπο αυτό το ορθό νόημα της αγάπης και της προσφοράς.
Άνθρωποι που βοήθησαν με κάθε τρόπο. Ξενοδοχείο, γραφεία, σύλλογοι, μέσα μεταφοράς και επικοινωνίας, και επιχειρήσεις. Από την αγορά ακόμα και μίας μόνο πασχαλινής λαμπάδας, με τις οποίες όμως εξασφαλίσαμε τα εισιτήρια των πλοίων, μέχρι και τη φιλοξενία, τη μεταφορά, τα δώρα, τη ψυχαγωγία και τη σίτιση των παιδιών.

Για άλλη μία φορά, ζήσαμε τόσο όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές μαζί με τους μικρούς ήρωες της ζωής μας.

Και κάνοντας πράξη όλα τα παραπάνω, φέτος δε θα αναφέρουμε ονομαστικά κανέναν από όλες και όλους εκείνους που βοήθησαν. Ξέρουν εκείνοι και πάνω απ΄όλα ξέρουν τα ίδια τα παιδιά. Εκείνα για τα οποία ετοιμάστηκαν όλα αυτά, εκείνα που το μεγαλύτερό τους ευχαριστώ το ανταπέδωσαν με ένα τραγούδι, με μία αγκαλιά, αλλά περισσότερο απ΄όλα με το πιο όμορφο δώρο του κόσμου, με το χαμόγελό τους!!!

Σε όλες και όλους εσάς λοιπόν, υποκλινόμαστε στην αγάπη σας και ευχόμασθε η Παναγία μας η Εκατονταπυλιανή, να σας το ανταποδίδει εκατονταπλασίονα. Να είμαστε καλά και του χρόνου να ζήσουμε ακόμα πιο όμορφες στιγμές. Άλλωστε η υπόσχεσή μας παραμένει πάντα ζωντανή...."θα βρεθούμε ξανά!!!"

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos