Πάρος: Επί ποδός οι Λιμενικές Αρχές – Εντατικοί έλεγχοι των ταξιδιωτών στο λιμάνι (Βίντεο)

17 Ιουλίου 2021 18:11

test1

test2

test2

Εξονυχιστικούς ελέγχους στα έγγραφα που πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν μαζί τους όσοι πρόκειται να αναχωρήσουν με πλοίο από την Πάρο, κάνουν τις τελευταίες δύο μέρες στελέχη του Λιμενικού στο λιμάνι του νησιού.

Σημειώνεται ότι από την Πέμπτη 15/7 και τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για την Πάρο που μπήκε σε επίπεδο συναγερμού «πορτοκαλί» λόγω της πρόσφατης αύξησης των κρουσμάτων, κανείς πια δεν μπορεί να ταξιδέψει προς την ηπειρωτική Ελλάδα ή τα νησιά, χωρίς να φέρει μαζί του αναγκαία έγγραφα ώστε να του επιτραπεί η επιβίβαση στο πλοίο.

Αυτά είναι τα εξής:

Δήλωση Υγείας Ακτοπλοϊας στην ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή της.

 • Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού (ισχύει εφόσον έχουν περάσει 14 μέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού).
  ή
 • Επίσημη βεβαίωση νόσησης (εκδίδεται 30 μέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ και ισχύει για 180 μέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ).
  ή
 • Αρνητικό αποτέλεσμα PCR test 72 ωρών
  ή
 • Αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών
  ή
 • Αρνητικό αποτέλεσμα self test 24 ωρών (το αποτέλεσμα δηλώνεται είτε στην ηλεκτρονική φόρμα «Δήλωση αποτελέσματος self test για Covid – 19» είτε χειρόγραφα στο σχετικό έντυπο δήλωσης self test, καθώς και στο ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας).

Το psts.gr βρέθηκε στο λιμάνι της Πάρου το πρωί του Σαββάτου 17 Ιουλίου και σας μεταφέρει εικόνες από την ομαλή και συντεταγμένη διαδικασία ελέγχων πριν την επιβίβαση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Πάρο προς άλλους προορισμούς, φέρει μαζί της τα υποχρεωτικά έγγραφα ενώ ελάχιστοι είναι εκείνοι που διαπιστώνεται κατά τον έλεγχο των λιμενικών ότι κάποιο τους λείπει.

Οι ξένοι τώρα τουρίστες στη μεγάλη τους πλειοψηφία, σε ποσοστό δηλαδή περίπου 80% - 85% διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού.

Μια μεγάλη μερίδα επίσης Ελλήνων ταξιδιωτών κυρίως άνθρωποι μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας, διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού σε ποσοστό που κυμαίνεται από 60% έως 70%.

Αντίθετα, η μεγάλη πλειοψηφία των ατόμων νεαρής ηλικίας δεν προσκομίζει πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά κάποιο αρνητικό τεστ, γεγονός που σημαίνει ότι οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι που ταξιδεύουν είναι ανεμβολίαστοι.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos