Πάρος – Κορωνοϊός: Αυτό είναι το χρονικό της υπόθεσης με τους 18χρονους που νόσησαν - Σάλος με «απάτες» νεαρών για να μπουν ως δήθεν εμβολιασμένοι σε club…

18 Ιουλίου 2021 18:19

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του psts.gr κατόπιν επικοινωνίας με την Πρόεδρο της Δ.Ε. του Κ.Υ. Πάρου κα. Μ. Κουτσονικολή, τα έξι 18χρονα παιδιά που διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό το πρωί του Σαββάτου 17 Ιουλίου, είχαν προηγουμένως κάνει check out στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν καθώς ετοιμάζονταν για την αναχώρησή τους από το νησί.

Τα δύο από αυτά ωστόσο εμφάνισαν συμπτώματα της νόσου και προσήλθαν στο Κ.Υ. Πάρου όπου σε rapid test που υποβλήθηκαν βρέθηκαν θετικά. Και τα υπόλοιπα τέσσερα παιδιά της παρέας των 18χρονων βρέθηκαν θετικά στον ιό, ωστόσο δεν παρουσίαζαν κανένα σύμπτωμα.

Το Κέντρο Υγείας, σύμφωνα με την Πρόεδρο, ακολούθησε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ενημέρωσε την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για την μεταφορά όλων των παιδιών, όπως προβλέπεται, σε ξενοδοχείο καραντίνας. Δεν υπήρχαν ωστόσο εκεί ελεύθερα δωμάτια, με αποτέλεσμα μετά από κινητοποίηση, να βρεθεί κατάλυμα για τα δύο συμπτωματικά παιδιά.

Όπως μας τόνισε η κα. Κουστονικολή, τα τέσσερα ασυμπτωματικά παιδιά δεν ήταν δυνατόν να φιλοξενηθούν μέσα στο Κέντρο Υγείας καθώς η υγειονομική μονάδα περιθάλπει πλήθος περιστατικών στο νησί και εκ των πραγμάτων θα υπήρχε μεγάλος κίνδυνος διασποράς της νόσου σε ανυποψίαστους πάσχοντες.

Έτσι οι τέσσερις 18χρονοι νεαροί, όλοι καλά στην υγεία τους και χωρίς να έχουν μέχρι εκείνη τη στιγμή συμπτώματα, κατέλυσαν τελικά , σύμφωνα με πληροφορίες, σε χώρο ιατρείου που τους παραχωρήθηκε κοντά στο Κέντρο Υγείας. Το θέμα πήρε μεγάλη έκταση, όλα τα παιδιά όμως είχαν την αμέριστη υποστήριξη του προσωπικού του Κ.Υ. ωστόσο προφανείς λόγοι υγειονομικής ασφάλειας δεν επέτρεπαν την παραμονή τους μέσα σε αυτό.

Σάλο έχει προκαλέσει επίσης στο νησί η είδηση ότι νεαροί που κάνουν τις διακοπές τους στην Πάρο, «σκαρφίζονται» τρόπους, αν και ανεμβολίαστοι, να μπουν ως… εμβολιασμένοι σε μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάποιοι νεαροί όταν δεν έγιναν δεκτοί στην είσοδο του club γιατί δεν προσκόμισαν πιστοποιητικό εμβολιασμού, έφυγαν και πήγαν ξανά με πιστοποιητικά εμβολιασμού που δεν ανήκαν στους ίδιους αλλά… σε άτομα του αντίθετου φύλου! Καταστάσεις που μπορεί να εκληφθούν ως τραγελαφικές, στην ουσία τους όμως, δεδομένης της μεγάλης διασποράς της νόσου είναι απλώς τραγικές και προκαλούν αν μη τι άλλο ανησυχία....

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos