Πάρος: Έκλεισαν τελικά τα bar στη Νάουσα την Κυριακή 1η Αυγούστου;

03 Αυγούστου 2021 19:28

Κάποια δημοσιεύματα στον Τύπο έκαναν λόγο για απόφαση των ιδιοκτητών καταστημάτων νυχτερινής διασκέδασης στη Νάουσα να κλείσουν εθελουσίως τα μαγαζιά τους το βράδυ της Κυριακής 1η Αυγούστου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πρόστιμα και τα «λουκέτα» που

επιβλήθηκαν όταν διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσαν τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας κατά της πανδημίας.

Η αλήθεια ωστόσο είναι κάπως διαφορετική. Υπήρξαν ελάχιστες μεμονωμένες περιπτώσεις επαγγελματιών που αποφάσισαν να κλείσουν διαμαρτυρόμενοι τα καταστήματά τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε καθολικό κλείσιμο όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα. Η συντριπτικότατη πλειονότητα των νυχτερινών μαγαζιών στη Νάουσα την Κυριακή, λειτούργησε κανονικά.

Δυστυχώς, το θέμα πήρε έκταση καθώς «αναπαράχθηκε» η ανακριβής είδηση ότι στη Νάουσα υπήρξε σύσσωμη αντίδραση ενάντια στα υγειονομικά μέτρα από επαγγελματίες, προκειμένου δήθεν οι τελευταίοι να συνεχίσουν απρόσκοπτα να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους χωρίς περιορισμούς ακόμα και σε περιπτώσεις παραβάσεων. Αυτό ωστόσο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Γεγονός πάντως είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ιδιοκτητών καταστημάτων του είδους στη Νάουσα - μια περιοχή με πολλά bar που φημίζεται για τις νύχτες διασκέδασης που προσφέρει - τηρεί τα μέτρα και δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ειδικά μάλιστα την περίοδο αυτή που τα κρούσματα κορωνοϊού είναι σε άνοδο και το νησί δυστυχώς βρίσκεται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos