Πάρος: Διήμερος λατρευτικός εορτασμός Δεκαπενταύγουστου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής

09 Αυγούστου 2021 14:25

Το πρόγραμμα διήμερων λατρευτικών συνάξεων της Ιεράς Πανηγύρεως Δεκαπενταύγουστου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής είναι το εξής:

Σάββατο 14 Αυγούστου:

Ώρα 07:00  Όρθρος και Θεία Λειτουργία

Ώρα 20:00   Μέγας Εόρτιος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του παρεπιδημούντος Παρίου Επισκόπου Θεοφιλεστάτου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου (Μοστράτου) και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου. Κατά την Ακολουθία της Λιτής θα πραγματοποιηθεί η περιφορά της Ιεράς Εικόνας και του Επιταφίου της Παναγίας στον περίβολο του Ιερού Ναού, όπου και θα τελεστεί η Ακολουθία της Αρτοκλασίας.

Ώρα 23:00   Έναρξη Ιεράς Αγρυπνίας που θα περιλαμβάνει Μικρό Απόδειπνο, Όρθρο (με τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου) και Θεία Λειτουργία.

Κυριακή 15 Αυγούστου:

Ώρα 07:00   Έναρξη Όρθρου

Ώρα 08:30   Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Καλλίνικου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου.

Ώρα 20:00     Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου. Εν συνεχεία θα ψαλεί η Ακολουθία της Μεγάλης Παρακλήσεως.

Σημειώνεται ότι στις ως άνω Ιερές Ακολουθίες θα αποδώσει τους ύμνους ο Βυζαντινός χορός των πτυχιούχων και μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής, υπό τη χοραρχία του Διευθυντού της Σχολής και με συμμετοχή των Ιεροψαλτών του Ιερού Προσκυνήματος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos