Πάρος: Προγραμματίζεται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών σταθμών και στην Παροικία!

13 Αυγούστου 2021 16:48

Παρά την εκπεφρασμένη αντίθεση του λαού της Πάρου προς την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο νησί, σε ενημέρωση την οποία μας απέστειλε ο Έπαρχος Π.Ε. Πάρου κ. Κ. Μπιζάς, λάβαμε την πληροφορία ότι έχουν γίνει αιτήσεις προς αξιολόγηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε) για την εγκατάσταση στη θέση Ράχη της Δημοτικής Κοινότητας Παροικίας 2 αιολικών πάρκων που θα περιλαμβάνουν 8 ανεμογεννήτριες και 2 φωτοβολταϊκών σταθμών.

Η ενημέρωση του κ. Μπιζάς έχει ως εξής:

Σήμερα ενημερώθηκα από το μέλος της Επιτροπής για τα αιολικά κα Σπυριδούλα Καβάλη - Μαρμαρινού ότι υπάρχουν προς αξιολόγηση στην ΡΑΕ, δύο νέα αιολικά πάρκα και δύο φωτοβολταϊκά. Κατόπιν μπήκαν στον χάρτη της ΡΑΕ, geo.rae.gr και διαπίστωσα τα παρακάτω :
Πρόκειται για την εγκατάσταση οχτώ (8) ανεμογεννητριών από δύο εταιρείες, στην θέση ΡΑΧΗ, της Δημοτικής Κοινότητας Παροικίας Πάρου, ισχύος 7,2 MW.

Επίσης προβλέπονται στην ίδια θέση και δύο (2) φωτοβολταϊκοί σταθμοί μέγιστης ισχύος 133,26 MW.Το ύψος κάθε πυλώνα ανεμογεννήτριας θα είναι 55μ. και η διάμετρος του κάθε δρομέα 44μ.

Η ισχύς κάθε ανεμογεννήτριας θα είναι 0,9 MW.Δυστυχώς για άλλη μια φορά η τοπική κοινωνία και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν ενημερώθηκαν για ένα τόσο σοβαρό θέμα παρότι υπάρχει διατυπωμένη με κάθε τρόπο η αντίθεση μας στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί μας.
Είναι προφανές και επιτακτικό η Επιτροπή για τα αιολικά να ασχοληθεί το επόμενο διάστημα και για το συγκεκριμένο θέμα.

Χρειάζεται συνεργασία, ενότητα και διάθεση για αγώνα και συμμετοχή ώστε να μην εγκατασταθεί κανένα αιολικό πάρκο στο νησί μας.Η θέση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι να χωροθετηθούν, κατόπιν Δημόσιας διαβούλευσης και υπό προϋποθέσεις, αιολικά πάρκα μόνο στην θάλασσα.

Κων/νος
Ν. Μπιζάς

anemo raxi3

anemo raxi2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos