Λαζόπουλος: Την πρώτη του έκθεση ζωγραφικής παρουσιάζει στην Πάρο

18 Αυγούστου 2021 15:45
Ο Λάκης Λαζόπουλος μίλησε στο «Καλοκαίρι #not» για την κατάσταση με τον κορονοϊό και τον διχασμό ανάμεσα στους υπέρμαχους και του εμβολιασμού και αυτούς αμφιβάλουν για την αποτελεσματικότητά του.

Από την Πάρο όπου βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα με την ευκαιρία της πρώτης έκθεσης ζωγραφικών έργων του σε γκαλερί της Νάουσας, μαζί με τον ζωγράφο Απόστολο Χαντζαρά, ο Λάκης Λαζόπουλος μίλησε στην εκπομπή του Open «Καλοκαίρι #not».

Ήρεμος και με χιούμορ, μετά από την δύσκολη περίοδο που διένυσε λόγω της περιπέτειας της υγείας της συζύγου του, Τασούλας, την οποία κατέγραψε στο αυτοβιογραφικό «Άλλες γυναίκες φοράνε τα φουστάνια σου», ο Λάκης μίλησε για το καλλιτεχνικό παρόν και το μέλλον του.

Τι μάθαμε;
Πρώτον, ότι δεν του λείπει η τηλεόραση.
Δεύτερον, ότι, μετά από την «Προδοσία» του Πίντερ στην οποία θα συμπρωταγωνιστήσει με τον Αιμίλιο Χειλάκη και την Αθηνά Μαξίμου, μια παράσταση που όλο ανεβαίνει κι όλα την προλαβαίνουν οι καραντίνες, θα περιορίσει τις εμφανίσεις του στο θέατρο.
Τρίτον, ότι γράφει το σενάριο για μία μίνι κωμική σειρά 12 επεισοδίων με ήρωες μια οικογένεια ελληνοαμερικάνων από την Αστόρια οι, εξαιτίας ενός κωμικού συμβάντος, αναγκάζονται να μετακομίσουν στη Μυτιλήνη.
Και τέταρτον, ότι η ζωγραφική ήρθε για να μείνει στη ζωή του.

Όπως ήταν φυσικό, η Ελένη Τσολάκη δεν παρέλειψε να ρωτήσει τον δημιουργό πως κρίνει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας με την πανδημία και τον «πόλεμο» που έχει κηρυχθεί ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

«Δεν μας διχάζουν αλλά η πίεση δημιουργεί διχασμό» είπε ο ηθοποιός, ο οποίος εισήχθη σε νοσοκομείο μετά από τον εμβολιασμό του με θρόμβωση στο πόδι, με συνέπεια να αναβληθεί η περιοδεία της παράστασης «Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη» με σκηνοθέτη τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και συμπρωταγωνιστές του την Λένα Ουζουνίδου και τον Σπύρο Γραμμένο.

«Δημιουργείται μια ασάφεια και αυτό δημιουργεί έναν φόβο στον κόσμο. Υπάρχει μια πληροφόρηση που δεν μπορεί να αφομοιωθεί από το μυαλό καθενός. Την πρώτη περίοδο της πανδημίας είχαμε έναν άνθρωπο, υπήρχε ο κ. Τσιόδρας. Τώρα κάθε κανάλι έχει τους δικούς του» συμπλήρωσε ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος αποδίδει στην «πολυφωνία» την σύγχυση αλλά και την καχυποψία του κόσμου απέναντι στο εμβόλιο.

Και επισήμανε: «Ο φόβος αυτός δεν θα ξεπεραστεί με πίεση. Ο Έλληνας θέλει να αποφασίζει μόνος του. Πρέπει να περιμένουμε όλα τα ζώα του δάσους να φτάσουν στο τέρμα».

Εν κατακλείδι… «Δεν θα επιτύχουμε το τείχος ανοσίας. Πιστεύω ότι η μάσκα θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια να φύγει από τη ζωή μας. Από την αρχή δεν ήταν μια εύκολη ιστορία. Μπήκαμε σε έναν αιώνα επιδημιών» υποστηρίζει ο δημιουργός, ο οποίος δηλώνει αντίθετος σε κάθε απόπειρα να μοιραστεί ο κόσμος σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, είτε είναι στο θέατρο είτε αλλού.

«Σε λίγο στο ένα πεζοδρόμιο θα κυκλοφορούν οι εμβολιασμένοι και στο άλλο στην πανεπιστημίου οι ανεμβολίαστοι» επισήμανε με το χαρακτηριστικό χιούμορ του.
«Δεν κινδυνεύω από τον ανεμβολίαστο αλλά από αυτόν που σπέρνει λάθος πληροφορίες και σπέρνει τρόμο».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos