Πάρος: Επίθεση σε αστυνομικό εν ώρα υπηρεσίας - Υπερέβαλλαν εαυτόν τα όργανα της τάξης στο νησί το καλοκαίρι

03 Σεπτεμβρίου 2021 19:12

Οδυνηρή κατάληξη είχε για έναν αστυνομικό του Α.Τ. Πάρου το γεγονός ότι κλήθηκε να διερευνήσει καταγγελία σχετικά με επεισόδιο μεταξύ πολιτών στην πιάτσα των ταξί στην Παροικία το πρωί της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου.

Ο αστυνομικός που έσπευσε στο σημείο του επεισοδίου, δέχτηκε απρόκλητη βίαιη επίθεση με σφυρί από 55χρονο αλλοδαπό πρωταγωνιστή του συμβάντος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο.

Ο 55χρονος δράστης στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το σφυρί που χρησιμοποίησε καθώς και 4 μικρές βαριοπούλες, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο κρατητήριο του Α.Τ. Κατά τη μεταγωγή και κράτησή του, επέδειξε και πάλι βίαιη συμπεριφορά.

Το αιματηρό συμβάν του τραυματισμού του αστυνομικού οργάνου εν ώρα υπηρεσίας, έφερε στην επιφάνεια το φλέγον ζήτημα της επιτήρησης της τάξης και της προάσπισης του δικαιώματος των πολιτών στην διατήρηση της έννομης ασφάλειας στο νησί.

Είναι γνωστό το χρονίζον πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης του Α.Τ. Πάρου. Ακόμα και κατά τη φετινή θερινή σεζόν που η δύναμή του ενισχύθηκε, η μικρή αυτή ενίσχυση δεν επαρκούσε ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της μεγάλης κίνησης της τουριστικής περιόδου.

Οι υπηρετούντες αστυνομικοί, επιτελώντας κρίσιμο έργο στον τομέα της ευθύνης τους, υπερέβαλλαν πολλές φορές εαυτόν για να καλύψουν τις καλοκαιρινές απαιτήσεις στην πάταξη της παραβατικότητας, στον έλεγχο της κίνησης στο λιμάνι και στους δρόμους αλλά και στους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας.

Η ενδυνάμωση της Πάρου σε αστυνομικό προσωπικό, ήταν αμελητέα σε σχέση με άλλα αντίστοιχα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων. Το γεγονός ότι ήρθε εις πέρας το έργο της ασφάλειας στο νησί, οφείλεται εν πολλοίς στις προσπάθειες των ίδιων των υπηρετούντων αστυνομικών, ένας από τους οποίους μάλιστα είχε την ατυχία να γίνει αποδέκτης βίαιης επίθεσης την ώρα του καθήκοντος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos