Πάρος: Ονοματοδοσία κεντρικού δρόμου σε οδό «Μίκη Θεοδωράκη»

09 Σεπτεμβρίου 2021 19:20

Ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης, αγωνιστής και οραματιστής Μίκης Θεοδωράκης κατοικεί πλέον στην γειτονιά των αγγέλων.

Βαριά η κληρονομιά της μουσικής και των αγώνων που μας άφησε συμπορευόμενος πάντα με τα ιδανικά του λαού και τις πανανθρώπινες αξίες της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ειρήνης. Ο ίδιος «έφυγε», το έργο του όμως αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τον Ελληνισμό.
Χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη ο νεότερος Ελληνικός πολιτισμός θα ήταν απείρως φτωχότερος και ο 20ος αιώνας «ορφανός» από τις μεγάλες εξάρσεις της Ιστορίας του. Μιας Ιστορίας που ξετυλίχτηκε σαν τη ζωή του Μίκη, ένας Πολιτισμός που ονειρεύτηκε και συνεγέρθηκε με τις μαγικές νότες του κορυφαίου δημιουργού ξεπερνώντας τα σύνορα της Ελλάδας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου στη συνεδρίαση της 8ης Σεπτεμβρίου εξέδωσε ψήφισμα εκφράζοντας τη θλίψη του για το θάνατο του μεγάλου δημιουργού.

Επίσης αποφάσισε την ονοματοδοσία ενός κεντρικού δρόμου της Παροικίας σε οδό «Μίκη Θεοδωράκη» που θα καθοριστεί με νεότερη απόφασή του.

ds theodorakis

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos