Το μέλλον της Πάρου πρέπει να το αποφασίσουν οι κάτοικοι και όχι οι εποχούμενοι "Φίλοι"

10 Σεπτεμβρίου 2021 14:20

".... Ας αποφασίσουμε λοιπόν, έστω και «στο παραπέντε» πώς θέλουμε να εξελιχθούν τα νησιά μας μέσα στα επόμενα χρόνια. Σε ποια Πάρο και Αντίπαρο θέλουμε να ζήσουμε, σε τι κατάσταση θέλουμε να τις παραδώσουμε στη νέα γενιά;”

Ποιοι τα γράφουν αυτά? Όχι οι κάτοικοι αλλά οι εποχούμενοι Φίλοι (?) της Πάρου με ανακοίνωση του Συλλόγου που έχουν συστήσει στο εξωτερικό. Είναι εκείνοι που διαθέτουν κάποιες πολυτελείς βίλες που τις έχτισαν για να περνάνε τα καλοκαίρια τους. Και σύμφωνα με τη δική τους λογική, αφού επέλεξαν το νησί για ξεκούραση, δεν χρειάζεται να υπάρχει και πολυκοσμία και να τους ταράζει την ηρεμία. Αυτά για να εξηγούμαστε, γιατί κατά καιρούς έχουμε δει πολλές παρεμβάσεις τους για το κατά πώς  βολεύει τους ίδιους η διαμόρφωση του σκηνικού στο νησί. Και όλα αυτά αγνοώντας επιδεικτικά τους ίδιους τους κατοίκους που έχουν και πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για την τουριστική και οικιστική ανάπτυξη του τόπου όπου γεννήθηκαν και μένουν.

Στα γενικότερα , τώρα, θέματα που θίγονται με την ανακοίνωση. Ισχυρίζονται ότι η ανάπτυξη του αεροδρομίου θα φέρει τα πάνω κάτω στο νησί. Θόρυβος από αεροπλάνα πάνω από τις παραλίες που θα «ταράζουν» τους λουόμενους. Κάτι, δηλαδή, ανάλογο με την αντίδραση των κατοίκων των Μεγάρων, όταν σχεδιαζόταν η δημιουργία του αεροδρομίου πριν επιλεγούν τα Σπάτα, που ισχυρίζονταν ότι ο θόρυβος των αεροσκαφών θα τρομάζει τις κότες των πτηνοτροφείων της περιοχής και …. δεν θα γεννούν αυγά!! Λένε επίσης ότι οι διεθνείς πτήσεις θα τροφοδοτούν με κόσμο και άλλα νησιά με δήθεν άσκοπη επιβάρυνση της Πάρου, λες και με το που φτάνουν τα αεροπλάνα θα τους περιμένουν οι άλλοι νησιώτες να τους πάνε στα δικά τους μέρη!

Οι αστειότητες συνεχίζονται με διάφορα άλλα «επιχειρήματα» που δεν αξίζει καν να ασχοληθεί κανείς αφού είναι πλέον γνωστές  οι πραγματικές προθέσεις των συντακτών της ανακοίνωσης που, ευτυχώς, είναι στα ελληνικά μια και οι ίδιοι όσο βρίσκονται στο νησί μας ταράζουν στη «γαλλικούρα» όπως εύστοχα είχε σχολιάσει παλιότερα τοπικός δημοσιογράφος.

Η Πάρος είναι ένα νησί με πολλούς φίλους. Πραγματικούς λάτρεις του νησιού και όχι περιστασιακούς «σαλονάκιδες» που κρίνουν από τις Βρυξέλλες για το πώς θα αναπτυχθεί το νησί. Όσο για την ίδια την ανάπτυξη, αυτή θα είναι ισόρροπη , με διαφύλαξη της ταυτότητας και της φυσιογνωμίας του τόπου και με θεματοφύλακες τους ίδιους τους κατοίκους και τους αιρετούς που έχουν επιλέξει είτε αυτοί είναι στη δημοτική αρχή είτε στην αντιπολίτευση.

Ωρεβουάρ, ε μερσί…

Γιώργος Μανίκας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos