Λ.Σ Πάρου: Για τα προβλήματα των σχολείων

12 Σεπτεμβρίου 2021 13:14

Με πρωτοβουλία μας την Παρασκευή 10-9-21 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πάρου, της ΕΛΜΕ Πάρου- Αντιπάρου και του συλλόγου Π.Ε. Πάρου- Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος». Από μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης

μετείχαν ο επικεφαλής της Κ. Ροκονίδας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Φ. Κεφάλας και Α. Παυλάκη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα στα σχολεία μας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Υπήρξε ένας γόνιμος διάλογος και αμφίδρομη πληροφόρηση απ’όπου αναδείχθηκαν τα παρακάτω:

  • Σε μερικά σχολεία του νησιού μας υπάρχει πρόβλημα με την καθαριότητα αφού το προσωπικό ή τα ωράρια του δεν επαρκούν για τις απαιτούμενες εργασίες. Η Δημοτική Αρχή δεν ήταν σε επαφή με τις διευθύνσεις των σχολείων ώστε να συνεργαστεί για να καλυφθούν οι ανάγκες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
  • Μέχρι στιγμής απουσιάζει από τα σχολεία α’ θμιας και β’ θμιας εκπαίδευσης προσωπικό ειδικοτήτων ( ξενόγλωσσοι, γυμναστές κλπ), όπως επίσης σε μεγάλο βαθμό εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής για τα τμήματα ένταξης και για την παράλληλη στήριξη με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας που δεν καλύπτει τις ανάγκες. Πρόβλημα επίσης υπάρχει με τις δυο ειδικότητες του ΕΠΑΛ που δεν έχουν εγκριθεί και επτά μαθητές είναι κάτω από το δίλημμα της μετακόμισης από το νησί ή της αλλαγής ειδικότητας.
  • Διαπιστώθηκε για μια ακόμα φορά το τεράστιο πρόβλημα με τη διαμονή των εκπαιδευτικών που έρχονται στο νησί, λόγω έλλειψης ακινήτων για μόνιμη κατοικία αλλά και υψηλών ενοικίων για μισθωτούς που πλήττονται από την ακρίβεια, τη στέρηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την ανασφάλεια.
  • Επισημάνθηκαν τα πιεστικά προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη σχολικής στέγης σήμερα αλλά και προοπτικά σε συνδυασμό με την αύξηση του μαθητικού πληθυσμού. Η Δημοτική Αρχή έχει τεράστιες ευθύνες για την αδράνεια της εδώ και χρόνια στο ζήτημα αυτό.
  • Η λειτουργία των σχολείων με τον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις του με δεδομένη την πεισματική άρνηση της κυβέρνησης να πάρει μέτρα αραίωσης των μαθητικών πληθυσμών και σε συνδυασμό με την κατάσταση στο χώρο της υγείας δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά για το τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον.
  • Ζητήσαμε από τους φορείς των εκπαιδευτικών την συνεργασία και από την Ένωση Γονέων & κηδεμόνων να κατανοήσουν οι γονείς ότι για να προχωρήσουν λύσεις στα προβλήματα χρειάζεται αποφασιστική διεκδίκηση από μέρους τους και η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην εκπαιδευτική συνεργασία.
  • Αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά η αναγκαιότητα ύπαρξης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, που η Δημοτική Αρχή αρνείται πεισματικά από την αρχή της δημοτικής θητείας, θεωρώντας ότι δεν χρειάζεται.
  • Προέκυψε η ανάγκη διεκδίκησης της ίδρυσης ειδικού Δημοτικού Σχολείου.

Εκφράσαμε τη στήριξη μας στο σύνολο των αιτημάτων και δεσμευτήκαμε να προωθήσουμε τις απαραίτητες λύσεις στα αρμόδια δημοτικά όργανα για όσα από τα παραπάνω είναι αρμοδιότητας του Δήμου και να πιέσουμε όπως και στο παρελθόν για τα υπόλοιπα.

Πάρος 11-9-21

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos