Επιστολή διαφόρων συλλόγων του νησιού για το αεροδρόμιο

19 Οκτωβρίου 2021 16:40

Η υλοποίηση του έργου, η ολοκλήρωση των κτηριακών εγκαταστάσεων καθώς και της επέκτασης του υπάρχοντος διαδρόμου προσγείωσης του Νέου Κρατικού Αερολιμένα Πάρου, είναι κομβικής σημασίας τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες του νησιού.

Εμείς, οι Σύλλογοι της Πάρου που συνυπογράφουμε την παρούσα επιστολή, αντιπροσωπεύουμε έναν μεγάλο αριθμό πολιτών που διαμένει μόνιμα στο νησί μας, οι οποίοι στη πλειοψηφία τους ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό, αφού από εκεί αντλούν την κύρια -και για ορισμένους την μοναδική- πηγή του εισοδήματός τους και εθελοντικά, με την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος.

Όλοι εμείς είμαστε υπέρ της ολοκλήρωσης των κτιριακών & άλλων εγκαταστάσεων καθώς και της επέκτασης του υπάρχοντος διαδρόμου προσγείωσης του Νέου Κρατικού Αερολιμένα Πάρου. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να βελτιώσει καθοριστικά τις ασφαλείς συνθήκες μετάβασης των κατοίκων από και προς την ηπειρωτική χώρα και να αναβαθμίσει τις δυνατότητες πρόσβασης των επισκεπτών στο νησί μας.

Παράλληλα με την υλοποίηση του παραπάνω έργου, ο Δήμος Πάρου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και η Κυβέρνηση, οφείλουν να προχωρήσουν σε άμεσες μελέτες και στην υλοποίηση έργων σε εξίσου σημαντικούς τομείς. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους τομείς της υγείας, της ασφάλειας, της οδοποιίας, της ύδρευσης, της ανακύκλωσης των απορριμμάτων και των λιμενικών υποδομών του νησιού.

Η παρούσα επιστολή είναι και μια απάντηση στην προσφυγή, που κατέθεσαν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας 22 κάτοικοι της Πάρου ζητώντας την ακύρωση του έργου, ενός έργου που έχει την στήριξη του Παριανού λαού και των εκπροσώπων του εδώ και 30 χρόνια.

Συνυπογράφουν οι κάτωθι σύλλογοι της Πάρου:

● Σύλλογος Καφεστιάτορων Πάρου
● Σύλλογος Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου
● Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου - Αντιπάρου «Μαντώ Μαυρογένους»
● Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Πάρου - Αντιπάρου «Ποσειδών»
● Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Νάουσας Πάρου «Φιλόξενος Δίας»
● Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Αλυκής Πάρου
● Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάρου- Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»
● Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελά Πάρου

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos