«Ψηφιακό αποθετήριο – Ανάπτυξη και Εμπλουτισμός»

21 Οκτωβρίου 2021 15:08

Αξιότιμες κυρίες, κύριοι,

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με σχετική αλληλογραφία, το Σάββατο 16/10/2021 πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη μας η παρουσίαση του Ψηφιακού Αποθετηρίου «Αρχεία και Συλλογές της Πάρου».
Στόχος αυτού του έργου είναι η συγκέντρωση, διάσωση και διάθεση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, είτε αυτή αφορά σε έντυπο υλικό (βιβλία, έγγραφα, φωτογραφίες, άλλα προσωπικά χάρτινα τεκμήρια που αφορούν στο ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο του νησιού), είτε σε ψηφιακό ή οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο, ηχογραφήσεις, κ.λπ.) είτε σε αντικείμενα.

Με την επιστολή αυτή ζητάμε το ενδιαφέρον, την υποστήριξη και τη συνεργασία σας για την ανάπτυξη μιας συλλογικής για το νησί μας βάσης δεδομένων.

Εάν έχετε το προαναφερθέν υλικό στην κατοχή σας και θέλετε να το διασώσετε ψηφιακά και να το καταστήσετε προσβάσιμο στην ερευνητική κοινότητα και στο ευρύτερο κοινό,

 παρακαλώ όπως συμμετέχετε στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10/11/2021 στις 18:30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, με σκοπό να συναποφασίσουμε για την πορεία ανάπτυξης και εμπλουτισμού του ψηφιακού αποθετηρίου.

Εάν γνωρίζετε ιδιώτες συλλέκτες ή ομάδες Facebook που άπτονται του αντικειμένου, παρακαλώ όπως προωθήσετε την πληροφορία και φυσικά τους προσκαλέσετε στη συνάντηση.

Θα πρέπει από την αρχή να καταστήσουμε σαφές πως το υλικό αυτό ΔΕΝ θα το οικειοποιηθεί η βιβλιοθήκη και θα παραμείνει στην κατοχή των συλλόγων και συλλογών σας.
Ο κάθε φορέας θα έχει τη δυνατότητα παρουσίασης στο αποθετήριο ξεχωριστά.

Όπως κάθε μεγαλεπίβολο έργο, έτσι και αυτό της ανάπτυξης του ψηφιακού αποθετηρίου έχει την ανάγκη της συλλογικής προσπάθειας και της συνεργασίας, της προσεκτικής οργάνωσης και υλοποίησης, της οικονομικής και υλικοτεχνικής διαχείρισης καθώς και εκείνης του ανθρώπινου δυναμικού και η βιβλιοθήκη μας, πέραν του υλικού που έχει στην κατοχή της, προτίθεται να φιλοξενήσει και το υλικό όλων των ενδιαφερόμενων φορέων και ιδιωτών.

Ας διατηρήσουμε και ας διαθέσουμε τον πολιτισμό μας στο κοινό!

Σας ευχαριστώ για την συνεργασία.

 

Με εκτίμηση,

 Αλέγκρε Εσκαλονή
Βιβλιοθηκονόμος, MSc
Προϊσταμένη

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos