Πάρος – Λιμάνι: Πλοία – «φαντάσματα» σε κατάπλους «τοπίου στην ομίχλη»! Πρωτοφανείς εικόνες του sea smoke! (Βίντεο)

05 Νοεμβρίου 2021 17:35

Οι εικόνες στο λιμάνι της Πάρου το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου, ήταν πρωτοφανείς. Μέσα σε συνθήκες βαριάς, πυκνής ομίχλης που ήταν αδύνατη η ορατότητα ακόμη και 50 μέτρα μακρύτερα, η προσέγγιση των πλοίων στο νησί μετατράπηκε σε πραγματικό άθλο!

Μεγάλη δύναμη του Λιμενικού βρισκόταν στο λιμάνι, είχε δοθεί εντολή για συχνούς συριγμούς καθώς τα πλοία έμπαιναν στον κόλπο της Παροικίας, ενώ ήταν αδύνατη η ταυτόχρονη προσέγγιση ή αναχώρηση. Έτσι, ταχύπλοο της Sea Jet και το πλοίο «Άρτεμις» ανέμεναν το ένα το άλλο να αποπλεύσει, για να πάρει σειρά το επόμενο!

Ενδεικτικό της απουσίας ορατότητας ήταν το αλλόκοτο γεγονός να ακούγονται στην περιοχή του λιμανιού συριγμοί και ο ήχος του κατάπλου, χωρίς ωστόσο να φαίνεται πλοίο πουθενά! Ο κόσμος στο λιμάνι άκουγε να πλησιάζουν καράβια - «φαντάσματα» που φανερώνονταν ξαφνικά, όταν πια έφθαναν σε 50 μέτρα απόσταση από την αποβάθρα.

Αιτία ήταν το φαινόμενο sea smoke των ψυχρών υδρατμών, που έκανε τη θάλασσα να μοιάζει σαν να «αχνίζει» δημιουργώντας συνθήκες απόκοσμης ομίχλης που σκέπασε τα πάντα και δυσχέρανε την κίνηση των πλοίων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos