Προσφυγή κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Πάρο

09 Νοεμβρίου 2021 13:01

Σύµφωνα µε την τελευταία ανακοίνωση της ΡΑΕ στις ανανεωµένες άδειες για αιολικούς σταθµούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που είχαν λάβει οι εταιρείες από το 2010, έχουν προστεθεί οι δύο θέσεις 6 και 4 ανεµογεννητριών αντίστοιχα, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί στην τροποποίηση του '18.

Συνεπώς, αθροίζοντας το σύνολο των ανανεωµένων αδειών παραγωγού το σύνολο των ανεµογεννητριών για το νησί της Πάρου, αυξάνεται από 22 α/γ που γνωρίζαµε έως τώρα σε 32  α/γ.

Έχουµε ήδη υποβάλει αίτηση ακύρωσης ενώπιον της ΡΑΕ, ανεξαρτήτως όµως της υποβολής των προσθέτων λόγων Ακύρωσης, θα ήταν σκόπιµο να ασκηθεί και Αίτηση Αναθεώρησης στη ΡΑΕ µε ενδικοφανή προσφυγή κατά των πρόσφατων βαιώσεων, αυτοτελώς.

Η προσφυγή αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειµένου στη συνέχεια και εφόσον την απορρίψει η ΡΑΕ να µπορέσουµε να στραφούµε και δικαστικά στο ∆ιοικητικό Εφετείο Αθηνών. Η προθεσµία είναι 30 ηµέρες από την δηµοσίευσή τους.
Επιπλέον σκοπός είναι να αναδειχθεί η αντισυνταγµατικότητα της διάταξης που  απαλλάσσει τις εταιρείες από την υποχρέωση να πραγµατοποιήσουν τη διασύνδεση των νησιών µε το ηπειρωτικό σύστηµα, καθώς το 2010 οι αρχικές άδειες δόθηκαν µε τον όρο και την προϋπόθεση ότι οι εταιρείες παραγωγής θα πραγµατοποιούσαν ένα έργο κοινής ωφέλειας, ήτοι τη διασύνδεση των νησιών µε αντάλλαγµα να τους δινόταν η δυνατότητα να επενδύσουν στην ενέργεια.
2
Αντ’ αυτού και καθώς οι επενδυτές δεν τήρησαν τον όρο αυτό, µε νέα νοµοθετική διάταξη, απαλλάχθηκαν αυτού και τη διασύνδεση των νησιών, η οποία τελικά στοίχισε 300 εκ. € στον ∆Ε∆∆ΗΕ, κόστος το οποίο στη συνέχεια µετακύλησε στους καταναλωτές. Κατόπιν των νέων εξελίξεων και µε δεδοµένο τη σοβαρότητα της κατάστασης, καλούµε όλους τους Συλλόγους της Πάρου, να στηρίξουν µε οµαδική προσφυγή τους, την προσφυγή που έχει ήδη καταθέσει η ∆ηµοτική Επιτροπή Κατά της Εγκατάστασης των Ανεµογεννητριών στην Πάρο, και να συµµετέχουν µε το ποσό των 100 € έκαστος. Την Αίτηση Αναθεώρησης θα µπορούν να την υπογράψουν φορείς και κάτοικοι του νησιού. Παρακαλούµε να µας στείλετε την απόφαση συµµετοχής του Συλλόγου σας στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Για περαιτέρω διευκρινήσεις µπορείτε να επικοινωνείτε µε την ∆ηµοτική Επιτροπή Κατά της Εγκατάστασης των Ανεµογεννητριών στο τηλ. 6944876685 κ. Σπύρο Μητρογιάννη.

Ο ∆ήµαρχος Πάρου

Μάρκος Ι. Κωβαίος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos