Πάρος: Ανακοίνωση για απογραφή ζωϊκού κεφαλαίου

09 Νοεμβρίου 2021 18:47

Ο Έπαρχος της Π.Ε. Πάρου Κώστας Μπιζάς, ενημερώνει τους κτηνοτρόφους της Πάρου και της Αντιπάρου ότι :

Όπως είναι γνωστό οι κάτοχοι αιγοπροβάτων ή χοίρων έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν τακτικά τα αντίστοιχα μητρώα των εκμεταλλεύσεων τους, για τις όποιες μεταβολές (γεννήσεις, πωλήσεις, αγορές, θανάτους, σφαγές κ.λ.π.), του ζωικού τους κεφαλαίου.

Επίσης έχουν υποχρέωση τα ζώα τους να έχουν την προβλεπόμενη σήμανση ( ηλεκτρονικού τύπου ενώτια ) και απόθεμα ενωτίων στην εκμετάλλευση.

Η έναρξη της περιόδου διενέργειας και κοινοποίησης ετήσιας απογραφής ζωικού κεφαλαίου εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων και η έναρξη λειτουργίας των σχετικών ψηφιακών υπηρεσιών γίνεται σύμφωνα με την εγκύκλιο 2378/253484/8-10-2019 του ΥΠΑΑΤ.

Η απογραφή αφορά όλους τους αιγοπροβατοτρόφους και χοιροτρόφους, ακόμη και αν έχουν μηδενικό κεφάλαιο αλλά δεν έχουν υποβάλει αίτηση διακοπής λειτουργίας της εκμετάλλευσής τους.
Σε ότι αφορά τα αιγοπρόβατα η απογραφή διενεργείται από 1 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου το αργότερο.
Σε ότι αφορά τους χοίρους από 1 έως 30 Δεκεμβρίου .

Η απογραφή μπορεί να γίνει με την προσέλευσή σας στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου από 9:00 έως 13:00 τις εργάσιμες ημέρες.

Η κοινοποίηση της απογραφής μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ σύμφωνα με τις οδηγίες που διατίθενται.

Οι εκμεταλλεύσεις που δεν έχουν πραγματοποιήσει απογραφή δεν μπορούν να πουλήσουν ζώα σε τρίτους ή προς σφαγή, δεν μπορούν να παραδώσουν γάλα, δεν μπορούν να επιδοτηθούν, να μεταβιβάσουν δικαιώματα και να τύχουν ενισχύσεων, και κινδυνεύουν να υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις και τα πρόστιμα του άρθρου 23 του Ν. 4235/2014.

Καλούμε τους κτηνοτρόφους να απευθυνθούν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου για την απογραφή του ζωικού του κεφαλαίου (τηλ. Κτηνιατρείου Π.Ε. Πάρου : 22840 21228 - Κτηνίατρος κ. Νικόλαος Τσιγώνιας).

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos