Πάρο: Χωρίς φακέλους ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής το νησί. - Με επίσκεψη η Απογραφή 2021;

20 Νοεμβρίου 2021 14:34

Η απογραφή πληθυσμού – κατοικιών 2021 στη χώρα μας έχει ήδη ξεκινήσει.

Αυτή τη φορά υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής μέχρι τις 26 Νοεμβρίου, καθώς κάθε νοικοκυριό θα λάβει κάτω από την πόρτα του έναν φάκελο με έναν 12ψήφιο μοναδικό αριθμό, τον «Κωδικό Απογραφής», ο οποίος αντιστοιχεί αποκλειστικά στη συγκεκριμένη κατοικία.

Με βάση τον αριθμό αυτό και τους κωδικούς taxisnet μπορεί κανείς να επισκεφθεί την ειδική εφαρμογή της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 στην ψηφιακή πύλη https//www.gov.gr , να ακολουθήσει τις οδηγίες ώστε να αυτοαπογραφεί γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια από τον υπολογιστή του, χωρίς την ανάγκη συνέντευξης με φυσική παρουσία του απογραφέα.

Στην Πάρο ωστόσο, αλλά και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων δεν έχουν φθάσει ακόμα οι φάκελοι ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής.

Σημειώνεται, ότι αν ένα νοικοκυριό δεν αυτοαπογραφεί ηλεκτρονικά έως τις 26 Νοεμβρίου, από τις 27 Νοεμβρίου θα τον επισκεφτεί απογραφέας προκειμένου να απογράψει τα μέλη του με τον παραδοσιακό τρόπο, με έντυπο ερωτηματολόγιο.

Σε ελάχιστες μέρες εκπνέει η προθεσμία της 26ης Νοεμβρίου. Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν στην Πάρο και στα υπόλοιπα νησιά η απογραφή θα γίνει αποκλειστικά με επίσκεψη του απογραφέα στις οικίες, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αποσταλεί φάκελοι ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής. Πιθανόν να δοθεί παράταση στην ανωτέρω προθεσμία, ωστόσο μέχρις ώρας δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos