Πάρος: Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης

24 Νοεμβρίου 2021 14:17

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και ο εορτασμός της μάχης του Γοργοποτάμου, σύμφωνα με την εγκύκλιο αρ. πρωτ. : 85926/22.11.21 του Υπουργείου Εσωτερικών, θα γίνει σε όλη την Επικράτεια την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021.

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και
ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν, με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.
Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους, άνδρες, γυναίκες παιδιά, που βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου, ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης.
Η ανωτέρω μάχη – σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό χαρακτήρα της, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενεές.

Το πρόγραμμα του εορτασμού στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου περιλαμβάνει :

ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟ - ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

1. Γενικό σημαιοστολισμό, από την 8η πρωινή ώρα της 28ης Νοεμβρίου 2021, ημέρας εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης, μέχρι τη δύση του ηλίου.

2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου 2021 .

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

• Τελετή δοξολογίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, παρουσία Αρχών, Οργανώσεων, Σωματείων και κατοίκων στις 10.00

• Μετάβαση στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στις 10.30

Επιμνημόσυνος δέηση, κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, εκπροσώπους των θυμάτων πολέμου, της Εθνικής Αντίστασης, τα πολιτικά κόμματα, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση και τους αγώνες κατά του ναζισμού και του φασισμού.

• Προσκλητήριο Νεκρών
• Σιγή ενός λεπτού.
• Ανάκρουση ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν :

Α. Τα της ιεροτελεστίας, η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας.
Β. Τα της εκπροσώπησης των Σχολείων, οι Διευθυντές των σχολείων της Παροικίας.
Γ. Τα της διάθεσης της φιλαρμονικής του Δήμου Πάρου, η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.
Δ. Τα του ευπρεπισμού τού χώρου κατάθεσης στεφάνων, το αρμόδιο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Πάρου.
Ε. Τα της τάξεως, το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Δημήτριος Μαούνης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας Πάρου.

Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.


Ο Έπαρχος Π.Ε. Πάρου

 Κωνσταντίνος Ν. Μπιζάς

 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

 1. Δήμος Πάρου

2. Περιφερειακή Ενότητα Πάρου

3. Ανάπηροι - Θύματα Πολέμου - Εφεδροπολεμιστές

4. Εθνική Αντίσταση

5. Τοπικές Οργανώσεις Κομμάτων

6. Εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων & Φορέων

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos