Πάρος: Τραγικός απολογισμός της πολύνεκρης τραγωδίας - Τοπικές αρχές και παριανή κοινωνία αρωγοί των ναυαγών (Βίντεο)

25 Δεκεμβρίου 2021 09:50

Βαρύς είναι ο απολογισμός της ναυτικής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής 24 Δεκεμβρίου 5 ν.μ. βορειοδυτικά της Πάρου, όταν ιστιοφόρο σκάφος με πρόσφυγες και μετανάστες που είχε αποπλεύσει από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ιταλία, βυθίστηκε παρασύροντας στο θάνατο 16 ανθρώπους μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος.

Μετά από γιγάντια επιχείρηση έρευνας – διάσωσης στην οποία πήραν μέρος πλωτά και εναέρια μέσα, 63 ναυαγοί διασωθέντες, άνδρες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, Σύροι, Παλαιστίνιοι και Αφγανοί, έφτασαν τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων στην Πάρο και αφού υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ για την ανίχνευση κορωνοϊού και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα του ΕΠΑΛ.

Τεράστια ήταν η άμεση κινητοποίηση της κοινωνίας του νησιού αλλά και των τοπικών αρχών για την περίθαλψη και ανακούφιση των ταλαιπωρημένων ναυαγών που βρέθηκαν να παλεύουν για τη ζωή τους στα παγωμένα νερά της Πάρου. Οι στιγμές τραγικές και τα παιχνίδια της μοίρας για τους δυστυχείς αυτούς ανθρώπους πολλά, καθώς εκτός από το αθώο βρέφος, μεταξύ των νεκρών βρίσκονται ένας πατέρας με την κόρη του.

Σε λίγο περισσότερα σε ρεπορτάζ που θα ακολουθήσει…

Περισσότερα βίντεο απο τη χθεσινή νύχτα

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos