Πάρος: Συγκινητικό κύμα προσφοράς κατοίκων προς τους ναυαγούς - 8000 ευρώ ανά άτομο για το μοιραίο ταξίδι.(Βίντεο)

25 Δεκεμβρίου 2021 14:37

Συνεχίζονται έως αυτή την ώρα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Πάρου για την πιθανή ανεύρεση επιζώντων του ναυαγίου σκάφους στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες και το οποίο βυθίστηκε το βράδυ της Παρασκευής 24/12.

16 νεκροί - 12 άνδρες, 3 γυναίκες και 1 βρέφος - είναι μέχρι στιγμής ο θλιβερός απολογισμός της ναυτικής τραγωδίας που συγκλονίζει την Πάρο και ολόκληρη τη χώρα ανήμερα των Χριστουγέννων.

Τη νύχτα της Παρασκευής, μεταφέρθηκαν στην Πάρο 63 διασωθέντες ναυαγοί και 2 σοροί – πατέρα και κόρης - με το αλιευτικό «ΕΛΕΝΗ Κ.», ενώ με το σκάφος «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» έφθασαν στο νησί και άλλες 14 σοροί ανθρώπων που δεν κατάφεραν τελικά να σωθούν. Οι περισσότεροι από τους ναυαγούς - άνδρες Σύροι, Παλαιστίνιοι και Αφγανοί - οι οποίοι φιλοξενούνται προσωρινά στο ΕΠΑΛ, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ δύο νοσηλεύονται στο Κέντρο Υγείας του νησιού με συμπτώματα υποθερμίας. Όλα τα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού που διενεργήθηκαν στα 63 άτομα ήταν αρνητικά.

Ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης, αρωγής και αλληλεγγύης προς τους δυστυχείς αυτούς ανθρώπους, οι οποίοι σύμφωνα με μαρτυρίες, πλήρωσαν 8.000 ευρώ κατ΄άτομο για το μοιραίο ταξίδι, εκδηλώθηκε στην Πάρο. Πάρα πολλοί ήταν οι κάτοικοι που έσπευσαν να προσφέρουν ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης προς ανακούφιση των ταλαιπωρημένων ναυαγών. Μάλιστα, οι συγκινητικές προσφορές αγάπης των παριανών, την ημέρα της πιο ελπιδοφόρας χριστιανικής γιορτής, ανήμερα της Γέννησης του Κυρίου μας, ήταν τόσες πολλές που μετά από λίγο δεν γίνονταν άλλες δεκτές.

Στην κάμερα του psts.gr μίλησαν ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος,ι ο Έπαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς και ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου Κώστας Ροκονίδας ,για την τεράστια κινητοποίηση στην οποία τέθηκαν οι τοπικές αρχές και η κοινωνία του νησιού μπροστά στο τραγικό συμβάν. Όπως τονίστηκε, η Πάρος ειδικά σε χειμερινές συνθήκες, δεν διαθέτει τις υποδομές για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών και οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει σύντομα να μεταφερθούν σε οργανωμένες, κατάλληλες δομές φιλοξενίας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos