Πάρος: Συνελήφθησαν στο νησί οι 3 διακινητές των προσφύγων – μεταναστών του ναυαγίου

27 Δεκεμβρίου 2021 17:11

Το ναυάγιο που συγκλόνισε την Πάρο αλλά και ολόκληρη τη χώρα το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων και οδήγησε στον οδυνηρό θάνατο 16 προσφύγων και μεταναστών μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος, είχε ως εγκληματικούς υπαίτιους 3 ασυνείδητους διακινητές που στοίβαξαν σε μια υποτυπώδη βάρκα 7 μέτρων πάνω από 80 ψυχές.

Το πρωί της Δευτέρας 27 Δεκεμβρίου μετά από ενέργειες των τοπικών αρχών σε συνεννόηση με αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, οι 63 διασωθέντες αλλοδαποί ναυαγοί αναχώρησαν από την Πάρο με το πλοίο της γραμμής μετά από επιχείρηση μεταφοράς τους με λεωφορεία του Τμήματος Μεταγωγών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως το psts.gr σας είχε πρώτο ενημερώσει, η τιμή της μεταφοράς για το δρομολόγιο του θανάτου στο Αιγαίο, από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία, ήταν περίπου 8.000 ευρώ ανά άτομο. Τρεις μέρες μετά το τραγικό πολύνεκρο συμβάν, το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε καθώς από την προανάκριση που διενήργησαν οι Λιμενικές Αρχές, συνελήφθησαν στην Πάρο οι 3 διακινητές των απελπισμένων αυτών ανθρώπων οι οποίοι αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη, βρέθηκαν να παλεύουν για τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

navagio epal

Συνέχεια ενημέρωσης: από Λιμενικό Σώμα

Αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των 63 αλλοδαπών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος σε δυσχερή θέση, στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Πάρου και την ανάσυρση 16 σορών γνωρίζεται ότι, στελέχη της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) μετέβησαν στη Λιμενική Αρχή Πάρου προκειμένου να συνδράμουν σε πληροφοριακό επίπεδο στο προανακριτικό έργο της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συνακόλουθα, από το συλλεχθέν προανακριτικό υλικό προέκυψε ο εντοπισμός, μεταξύ των διασωθέντων αλλοδαπών και η σύλληψη τριών (03) διακινητών ηλικίας 40, 31 και 31 ετών, οι οποίοι φέρονται ότι συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους που δραστηριοποιείται στην παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία με το αντίτιμο των 9.000 ευρώ κατά κεφαλή.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράνομη διακίνηση και μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία, πρόκληση ναυαγίου, ανθρωποκτονία με δόλο και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Προσεχώς, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) μελετά και αναλύει σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει, όχι μόνο από την συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και από όλες τις υποθέσεις των τελευταίων ημερών που κατέληξαν τραγικά, προκειμένου να ανευρεθούν και διασυνδεθούν και άλλα μέλη των οργανωμένων κυκλωμάτων που θέτουν σε κίνδυνο και πνίγουν τις ανθρώπινες ζωές με μοναδικό στόχο των διακινητών το παράνομο κέρδος.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos