Πάρος: Αναχώρηση των σορών των νεκρών το ναυαγίου από το νησί

30 Δεκεμβρίου 2021 18:25

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες που απαιτούνταν για την μεταφορά εκτός Πάρου των 16 σορών (12 άνδρες, 3 γυναίκες και ενός βρέφους) των νεκρών του ναυαγίου που σημειώθηκε το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων 5 μίλια βορειοδυτικά του νησιού.

Το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου οι σοροί μεταφέρθηκαν με το πλοίο της γραμμής εκτός του νησιού και έτσι τυπικά έπεσε η αυλαία του δράματος που συγκλόνισε τη χώρα και το νησί.
Στην Πάρο εκτός από τις 16 σορούς  των αδικοχαμένων νεκρών του τραγικού ναυαγίου, φιλοξενήθηκαν προσωρινά και 63 διασωθέντες ναυαγοί πρόσφυγες και μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η επίσπευση των διαδικασιών αναχώρησης των 63 διασωθέντων και των 16 σορών από την Πάρο, οφείλεται σε ενέργειες των τοπικών αρχών οι οποίες παρά τις αργίες των γιορτινών ημερών ήρθαν τάχιστα σε επικοινωνία και συνεννόηση από την πρώτη στιγμή του συμβάντος με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos