Πάρος - Κυκλάδες: Η κακοκαιρία Διομήδης "φέρνει" βουτιά του υδράργυρου, θυελλώδεις βοριάδες και πολλά μποφόρ

10 Ιανουαρίου 2022 18:34

Οι αλκυονίδες μέρες μας αποχαιρετούν οριστικά καθώς από αύριο Τρίτη 11/1 η κακοκαιρία Διομήδης θα "χτυπήσει" τη χώρα μας φέρνοντας μαζί της πολικές θερμοκρασίας, θυελλώδεις βόρειους ανέμους και ουκ ολίγα μποφόρ.

Οι Κυκλάδες θα επηρεαστούν από το σφοδρό κύμα αλλαγής του καιρού, ήδη από την Τρίτη, κατά τη νύχτα της οποίας οι νότιοι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους με τάσεις ενίσχυσης και πτώση της θερμοκρασίας.

Η ημέρα όμως που η καιρική αλλαγή θα γίνει αισθητή στα νησιά του συμπλέγματος είναι η Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία ο υδράργυρος θα σημειώσει "βουτιά", το ψύχος θα είναι αισθητό και οι βόρειοι - βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 5 - 7 μποφόρ, τοπικά θα φθάνουν τα 8 μέχρι και 9 μποφόρ!

Το καιρικό σκηνικό θα είναι το ίδιο και την Πέμπτη 13/1, με χαμηλές θερμοκρασίες και βόρειους - βορειοανατολικούς ανέμους που θα αγγίζουν τοπικά τα 8 - 9 μποφόρ με τάσεις εξασθένισης από τη νύχτα.
Την Παρασκευή και το Σάββατο τώρα, ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση, η θερμοκρασία θα σημειώσεις μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και οι βοριάδες που θα πνέουν στις Κυκλάδες θα είναι εντάσεως 3 - 5 μποφόρ.

«Επιδείνωση καιρού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οδηγίες Προστασίας από Έντονα Καιρικά Φαινόμενα».

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνει ότι βρίσκεται σε ισχύ Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με ισχυρές βροχές-καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως τις 12/1 σε όλο το Νότιο Αιγαίο και παρακαλούνται οι πολίτες και οι επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας (πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων) :
• Να ελέγχουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιώνονται για την ομαλή λειτουργία τους.
• Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους, τους πλημμυρισμένους δρόμους και τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
• Να ασφαλίζουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να ελέγχουν αναρτημένες πινακίδες.
• Να ασφαλίζουν τις πόρτες και τα παράθυρα.
• Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
• Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.
• Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos