Πάρος - "Διομήδης": Η θάλασσα χρωματίστηκε καφέ! Άγριος, κρύος βοριάς και συνεχής βροχόπτωση το "κοκτέιλ" της κακοκαιρίας στο νησί (Βίντεο)

12 Ιανουαρίου 2022 15:14

Ο δριμύς "Διομήδης", η σφοδρή κακοκαιρία που ταλανίζει τη χώρα έδειξε τα "δόντια" της και στην Πάρο. Το νησί "ξύπνησε" το πρωί της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου μέσα σε ένα παγερό ανεμόβροχο που έριξε τον υδράργυρο και έκανε αισθητό το ψύχος.

Η παρατεταμένη για δώδεκα περίπου ώρες συνεχής βροχόπτωση, από τη νύχτα της Τρίτης μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, σε ένα έδαφος ήδη κορεσμένο, καθώς στην Πάρο ήδη είχε βρέξει και τις προηγούμενες ημέρες, έφθασε τον συνολικό υετό των τελευταίων 5 ημερών στα 75,2 χιλιοστά.

kakokairia diomidos03

 

Χαρακτηριστικό της διάρκειας του φαινομένου της βροχόπτωσης της Τετάρτης είναι ότι μέχρι το μεσημέρι ο υετός είχε αγγίξει τα 38,8 χιλοστά! Το φαινόμενο είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσουν ποτάμια τα νερά των οποίων εκβαλλόμενα στη θάλασσα άλλαξαν το χρώμα της από γαλάζιο σε καφέ!

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο νησί, ωστόσο το καιρικό σκηνικό του δυνατού, παγωμένου βοριά και της ασταμάτητης βροχής συνθέτουν μια άγρια φυσική εικόνα, σπάνια για την Πάρο.

kakokairia diomidos02

kakokairia diomidos04

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos