Αντίπαρος: Σύγχρονη υγειονομική πρόληψη – Απινιδωτές κατά της καρδιακής ανακοπής φθάνουν στο νησί

14 Ιανουαρίου 2022 22:04

Μια σπουδαία δωρεά σύγχρονης υγειονομικής πρόληψης θα ενταχθεί εφεξής στο νησί της Αντιπάρου μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου του νησιού κ. Α. Φαρούπου προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη.

Πρόκειται για τρεις απινιδωτές αντιμετώπισης περιστατικών καρδιακής ανακοπής οι οποίοι σύντομα θα φθάσουν στην Αντίπαρο και θα τοποθετηθούν σε πολυσύχναστα τουριστικά σημεία όπως το λιμάνι, την Αγ. Μαρίνα και τον οικισμό του Αγ. Γεωργίου, τοποθεσίες οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης ειδκά κατά τη θερινή περίοδο.

Η δωρεά έρχεται να ενισχύσει το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας στο νησί αναφορικά με έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά που αρκετές φορές αποβαίνουν δυστυχώς μοιραία εάν δεν λάβουν έγκαιρη αντιμετώπιση.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία υγείας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον ανεπτυγμένο κόσμο, η καρδιακή ανακοπή αποτελεί τη συχνότερη αιτία αιφνίδιου θανάτου ο οποίος θα μπορούσε να αποφευχθεί με την κατάλληλη και έγκαιρη χρήση απινιδωτή.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos