Πάρος: “Μούλιασε” το νησί! Ασταμάτητη βροχόπτωση γκρέμισε ξερολιθιές και φούσκωσε ποτάμια... (Βίντεο)

30 Ιανουαρίου 2022 18:20

Στον κλοιό ενός πολύ βροχερού διημέρου βρίσκεται το νησί της Πάρου καθώς από το απόγευμα του Σαββάτου 29/1 μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής, σε ένα διάστημα δηλαδή περίπου 18 ωρών, το φαινόμενο της αδιάλειπτης βροχόπτωσης κατά διαστήματα έντονης, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, χαρακτήρισε το τοπικό καιρικό σκηνικό.

Μάλιστα ενώ από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 30/1 σημειώθηκε ύφεση, στην κεντρική Πάρο και συγκεκριμένα στο χωριό των Λευκών συνέχιζε να βρέχει καταρρακτωδώς με αποτέλεσμα στη γύρω περιοχή να γκρεμιστούν ξερολιθιές και να φουσκώσουν ποτάμια.

Σημειώνεται ότι ο υετός που καταγράφηκε το Σάββατο άγγιξε τα 15 χιλιοστά ενώ την Κυριακή τα 36,8 χιλιοστά, δηλαδή σε διάστημα περίπου λιγότερο της μιας μέρας ο υετός έφθασε περίπου τα 52 χιλιοστά!

leykes vroxi 02

Αξίζει να αναφερθεί ότι ολόκληρο τον Ιανουάριο του 2022 ο υετός που καταγράφηκε στο νησί ήταν 179,4 χιλιοστά, ενώ η πιο βροχερή μέρα ήταν η 12η Ιανουαρίου, μέρα κατά την οποία ο υετός έφθασε τα 51,2 χιλιοστά!

Σχετικά βροχερός ήταν ο Δεκέμβριος του 2021 με υετό 113,6 χιλιοστά. Τώρα, Νοέμβριος και Οκτώβριος του ίδιου έτους ήταν εν πολλοίς άνυδροι καθώς έδωσαν 12,6 και 12,4 χιλιοστά υετού αντίστοιχα.

leykes vroxi 03

Μέχρι στιγμής πάντως, το διάστημα του φετινού φθινοπώρου και χειμώνα μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου 2022, ο καταγεγραμμένος υετός ήταν 316 χιλιοστά, μέγεθος διόλου ευκαταφρόνητο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο χειμώνας, εποχή κατά την οποία σημειώνονται τα τελευταία χρόνια βροχοπτώσεις στην Πάρο είναι ακόμα μπροστά μας...

leykes vroxi 04

leykes vroxi 05

leykes vroxi 06

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos