Πάρος: Θυελλώδες ανεμόβροχο “σάρωσε” το νησί – Ριπές ανέμου 11 μποφόρ! (Βίντεο)

09 Φεβρουαρίου 2022 17:54

Δύσκολη ήταν η νύχτα της Τρίτης 8/2 για την Πάρο καθώς από αργά το απόγευμα μέχρι και τα ξημερώματα της Τετάρτης, απίστευτα δυνατοί βοριάδες επιπέδου θύελλας που έπνεαν μαζί με βροχή “σφυροκοπούσαν” το νησί.

Η θάλασσα “μαστίγωνε” με πρωτοφανή ένταση ακτές και παραλιακούς οικισμούς καθώς οι ριπές του βοριά άγγιζαν τα 11 μποφόρ! Στη Νάουσα μάλιστα, ήταν τέτοια η ορμή με την οποία έσκαγαν στις ακτές τα μανιασμένα κύματα που ακόμα και μέσα στα σοκάκια, ριπές θαλασσινού νερού “ράντιζαν” την ατμόσφαιρα που γέμισε με μια αίσθηση αλμύρας!

ptossi dentron22

Η καιρική αγριότητα είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν πτώσεις δέντρων, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής άλλα προβλήματα στο νησί. Σήμερα Τετάρτη 9/2, το καιρικό σκηνικό χαρακτηρίζεται από πιο ήπια φαινόμενα, καθώς από το απόγευμα αναμένεται να σημειωθεί εξασθάνιση των ανέμων.

Σημειώνεται ότι οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην Πάρο τον τελευταίο κυρίως μήνα, είχαν ως αποτέλεσμα να καταγραφεί ένας ικανοποιητικός από πλευράς μεγέθους υετός. Μόνο τον Ιανουάριο του 2022 καταγράφηκε υετός 179,4 χιλιστά, ενώ συνολικά για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο (2021) και Ιανουάριο (2022) έως 9 Φεβρουαρίου, ο συνολικός υετός που καταγράφηκε ήταν 383,6 χιλιοστά.

ptossi dentron23

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos