Ανακοίνωση εργαζομένων ΔΕΥΑ Πάρου

15 Φεβρουαρίου 2022 15:05

Οι εργαζόμενοι στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάρου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου εργαζομένων ΔΕΔΔΗΕ Π/Κ ΠΑΡΟΥ στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους για τα εργασιακά δικαιώματα τους ,όπως αναφέρονται στο με αρ. πρωτ. 12/25-01-2022 Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, στηρίζουμε τα αιτήματα τους για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αξιοπρεπείς μισθούς ,και ασφαλής συνθήκες εργασίας .

Στα πλαίσια της εργασίας μας, έχουμε και εμείς αντιληφθεί την έλλειψη προσωπικού που βιώνουν οι συνάδελφοι του πρακτορείου Πάρου, καθώς ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο προκαλούνται ταυτόχρονα βλάβες σε διαφορετικές περιοχές της ευθύνης τους αδυνατώντας να τις αποκαταστήσουν έγκαιρα με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιπτώσεις να κινδυνεύουν να μείνουν περιοχές ακόμα και από νερό. Δεν είναι λίγες οι φορές, που σε μεγάλες βλάβες, συναντάμε τους ίδιους εναερίτες στην πρωινή αλλά και στην απογευματινή βάρδια προσπαθώντας με ζήλο και αυταπάρνηση να δώσουν λύση στα όποια προβλήματα παρουσιαστούν.

Σαν εργαζόμενοι και πολίτες τις Πάρου έχουμε διαπιστώσει , εδώ και πολλά χρόνια , την σταδιακή απαξίωση των Δημοσίων Δομών στο νησί μας , η οποία επιχειρείται από την κεντρική Διοίκηση διαχρονικά με την υποστελέχωση όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών (Υγείας, Παιδείας , Δήμου , Περιφέρειας , ΔΕΔΔΗΕ , Δ0Υ, ΕΦΚΑ , ΟΑΕΔ, Ταχυδρομείο , Αστυνομίας , κλπ). Παράλληλα βιώνουμε την αντικατάσταση τους με συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα (ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ , ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ , κλπ) και ιδιωτικοποιήσεις (ΔΕΗ , ΟΤΕ , κλπ) με επακόλουθα την ταλαιπωρία και την καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων όλων μας, και με συνέπειες που κάθε εργαζόμενος , συνταξιούχος , πολίτης τις έχει νοιώσει στις εργασιακές του σχέσεις , στην απονομή της σύνταξης του , στα ασφαλιστικά του δικαιώματα, στην υγεία του , στις σπουδές των παιδιών του , στην τσέπη του .

Σαν εργαζόμενοι πολίτες αυτού του νησιού συνειδητοποιούμε καθημερινά ότι οι Δημόσιες Δομές και Υπηρεσίες στην Πάρο έχουν οδηγηθεί από τις πολιτικές των μέχρι τώρα κυβερνήσεων σε δεκαετίες πίσω και ίσως στην χειρότερη κατάσταση από ποτέ .Η μετάβαση στην άλλη εποχή που οραματίζονται δεν περιέχει την εξυπηρέτηση του πολίτη παρά μόνο την εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων (π.χ. έφυγαν όλες οι τράπεζες από την Νάουσα Πάρου).Τα προβλήματα πολλά και γνωστά σε όλους μας (υγειονομικής περίθαλψης , τιμές ενοικίων , στεγαστικό πρόβλημα δημοσίων/ ιδιωτικών υπαλλήλων, ακρίβειας , εξυπηρέτησης πολιτών ,κυκλοφοριακό , διακοπές ρεύματος , κ.α. ) αυξάνονται καθημερινά χωρίς προοπτική λύσης του από τους αρμοδίους.

Μέσα σε αυτήν την συγκυρία η ΔΕΥΑΠ αντιστέκεται όσο μπορεί σε αυτήν την κατρακύλα με αναπτυξιακά έργα που σχεδίασε ,διεκδίκησε και υλοποιεί για όλο το νησί, με υπηρεσίες που αρμόζουν σε «πολίτες» , με σεβασμό προς το Δημόσιο Αγαθό που διαχειρίζεται , με παροχή ασφαλούς καθαρού νερού και υπηρεσιών αποχέτευσης , με προστασία του περιβάλλοντος και επανάχρηση νερού από τους ΒΙΟΚΑ , παρόλο που είναι υποστελέχωμένη κατά ποσοστό που πλησιάζει το 50% και παρόλο που το κόστος ενέργειας (για τη λειτουργία αφαλατώσεων , ΒΙΟΚΑ , αντλιοστασίων , μηχανημάτων , οχημάτων κλπ ) είναι δυσβάστακτο ,μιας και αντιμετωπίζεται από τη ΔΕΗ ως οικιακός πελάτης με οικιακό τιμολόγιο και ρήτρες αναπροσαρμογής ,η ΔΕΥΑΠ δεν έχει προχωρήσει σε αύξηση της τιμής του νερού στους καταναλωτές αλλά στοχεύει σε ενέργειες που θα μειώσουν το κόστος ( πχ φωτοβολταϊκά πάρκα κλπ).

ΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΠΑΝΤΕΣ -ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ - ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΔΗΓΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΕΥΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ Η ΟΛΙΚΗ ΙΔΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ
Ποια θα είναι η συνέχεια και οι συνέπειες ; O έχων νου θα την αντιληφθεί …..
Καλούμε φορείς ,συλλόγους , σωματεία , όλους τους εργαζόμενους , όλους τους πολίτες της Πάρου , να αγωνιστούμε για τα αυτονόητα , για την αξιοπρέπεια μας.
Με οργάνωση και αγώνα διεκδικούμε τη ζωή μας πίσω, τις εργασιακές κατακτήσεις μας πίσω ,χωρίς να πέφτουμε στην παγίδα των διαχωρισμών και των κοινωνικών αυτοματισμών , χωρίς τον φόβο και τον τρόμο που σπέρνουν ανερυθρίαστα τα ΜΜΕ της λίστας τους.
Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ……

 Για το Δ.Σ. Σ.Ε.Δ.Ε.Υ.Α.Π.

 

 Ο Πρόεδρος 

Κανίρης Ιωάννης

Ο Γραμματέας

Κώστας Πιερτζοβάνης

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos