Πάρος – Κορωνοϊός: Σταθερά διψήφια τα κρούσματα – Μηδενικές διακομιδές

19 Φεβρουαρίου 2022 16:12

Η υπερμεταδοτική σύμφωνα με τους επιστήμονες μετάλλαξη Όμικρον, σάρωσε και τη δική μας χώρα δίνοντας πρωτόγνωρα μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων καθημερινά στην επικράτεια.

Το εξαιρετικά μεταδοτικό αυτό στέλεχος, έδειξε τα “δόντια” του και στην Πάρο καθώς τον τελευταίο καιρό, η διασπορά του ιού κινείται σταθερά σε διψήφιους αριθμούς κρουσμάτων.

Αν και όπως μας διαβεβαιώνουν τοπικοί υγειονομικοί παράγοντες του νησιού δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι ορισμένα από τα τωρινά κρούσματα δεν ανήκουν στην παραλλαγή Δέλτα, αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι τα νέα καθημερινά κρούσματα έχουν αρκετά ηπιότερη συμπτωματολογία και παρά το μεγάλο αριθμό τους, δεν έχει παραστεί επείγουσα μέχρι στιγμής ανάγκη διακομιδής νοσούντων σε νοσοκομειακή δομή υγείας.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζουν υγειονομικοί παράγοντες του νησιού, σε προηγούμενα επιδημικά κύματα στην Πάρο, αρκετοί νοσούντες πολίτες ήταν εκείνοι που έχρηζαν αεροδιακομιδών οι οποίες και πραγματοποιήθηκαν, ωστόσο αυτή την περίοδο οι αεροδιακομιδές λόγω Covid – 19 είναι μηδενικές.

Αυτό κατά τους υγειονομικούς του νησιού δεν οφείλεται μόνο στην ηπιότερη παραλλαγή αλλά και στο γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της Πάρου είναι εμβολιασμένο.
Τα εμβόλια κατά τους ειδικούς, έχουν θωρακίσει τους πολίτες έναντι της νόσου η οποία παρά το γεγονός ότι δίνει πολλά κρούσματα, αυτά δεν συνιστούν βαριά περιστατικά που χρήζουν επείγουσας ιατρικής φροντίδας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos