Ιερά Μονή Χριστού του Δάσους - Άγιος Αρσένιος

23 Φεβρουαρίου 2022 16:52

Είναι γνωστός ο σεβασμός των Παρίων και των Αντιπαρίων στον Άγιο Αρσένιο και στην Ιερά Μονή Χριστού του Δάσους. Χιλιάδες συμπατριώτες μας επισκέπτονται την Ιερά Μονή του Χριστού του Δάσους, για να προσευχηθούν και να ζητήσουν την ευλογία του θαυματουργού μας Αγίου, του Αγίου Αρσενίου.

Το μοναστήρι που χρονολογεί μοναστηριακή ζωή πέραν των 200 ετών, έχει ανάγκη από επισκευή και συντήρηση.

Υπάρχουν κελιά που οι στέγες τους στάζουν και τα δοκάρια τους έχουν σαπίσει, υπάρχουν κελιά με διαλυμένα κουφώματα και πεσμένους σοβάδες και άλλα με προβλήματα στατικότητας.

moni xristou agios arsenios 02

Αυτός είναι ο λόγος που ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Καλλίνικος με απόφαση του συγκρότησε Ερανική Επιτροπή, που ήδη ανέλαβε το δυσχερές και επίπονο αυτό έργο.

Για τους παραπάνω λόγους οφείλουμε όλοι οι Παριανοί και οι Αντιπαριώτες να συμπαρασταθούμε και να υποστηρίξουμε το έργο της Ερανικής Επιτροπής ώστε αυτή η κληρονομιά της οικογένειας του Νικολάου Μαυρογένη, να παραμείνει όρθια και να αποτελέσει και πάλι πνευματικό φάρο για όλους τους κατοίκους των νησιών μας.

Κώστας Μπιζάς

Έπαρχος Π.Ε. Πάρου

Πάρος 23-02-2022

moni xristou agios arsenios 03

04

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos