Πάρος: Πόσοι επίδοξοι διεθνείς τουρίστες αναζητούν το νησί στη Google; - Ιλιγγιώδης αύξηση των κλικ για την Πάρο...

03 Μαρτίου 2022 20:04

Είναι γεγονός, ότι κύρια πηγή πληροφόρησης των διεθνών επίδοξων τουριστών από κάθε γωνιά του πλανήτη σχετικά με προορισμούς που επιθυμούν να επισκεφθούν είναι το διαδίκτυο.

Μέσα από τα κλικ των δυνάμει τουριστών, διαφαίνεται το ενδιαφέρον αλλά και η αναζήτηση περισσότερων πληροφοριών για ονειρεμένους τόπους διακοπών που μπαίνουν στο “μικροσκόπιο” πριν την απόφασή τους να κλείσουν εισιτήρια για να βρεθούν σε αυτούς.

Ειδικά για τους ξένους τουρίστες οι οποίοι συνηθίζουν να προγραμματίζουν μήνες πριν τα ταξίδια τους, η χρήση του διαδικτύου αποδεικνύεται χρήσιμο εργαλείο και όπως έχει διαπιστωθεί, το πλήθος των αναζητήσεών τους για προορισμούς είναι πάντοτε ανάλογο με το εύρος των τουριστικών ρευμάτων που αυτοί δέχονται.

Τα παραπάνω δεδομένα έλαβε υπόψη της έρευνα που διενεργήθηκε από την MTC GROUP σε συνεργασία με την εταιρεία digital tourism marketing TOURΙΧ η οποία εστιάστηκε στο ενδιαφέρον των χρηστών στο διαδίκτυο βάσει αναζητήσεων στη Google για το νησί της Πάρου.

Τα συμπεράσματά της είναι άκρως αποκαλυπτικά τόσο αναφορικά με τις χώρες προέλευσης των επίδοξων τουριστών όσο και με την αύξηση του ενδιαφέροντός τους για προσεχή ταξίδια στην Πάρο. Λαμβάνοντας υπόψη το ανταγωνιστικό διεθνές τουριστικό περιβάλλον, η σημαντική έρευνα μπορεί να γίνει εργαλείο τουριστικής στρατηγικής και σχεδιασμού για το μέλλον.

Σύμφωνα λοιπόν με τα συμπεράσματά της, οι αναζητήσεις χρηστών τον Ιανουάριο του 2022 είναι γενικά παρόμοιες με αυτές του 2020 για τον αντίστοιχο μήνα. Σημειώνεται ότι κατά τον Ιανουάριο του 2020 δεν είχε εκδηλωθεί ακόμη η πανδημία και οι επιπτώσεις της στα ταξίδια.

Δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι οι περισσότερες αναζητήσεις για την Πάρο τον Ιανουάριο του 2022 ήταν από τη Γερμανία και ακολουθούν με το ίδιο ποσοστό Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Γαλλία και στη συνέχεια Ιταλία, Αυστρία, Ελβετία κ.ά. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τον Ιανουάριο του 2022 παρατηρείται αύξηση των διαδικτυακών αναζητήσεων για την Πάρο κατά 129% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021!

Ειδικότερα δε, τον Ιανουάριο του 2022 η αύξηση των αναζητήσεων από Γερμανία ήταν μεγαλύτερη κατά 135% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2020 και 355% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021! Αντίστοιχα οι αυξήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν 9% και 29%, από την Ελβετία 21% και 133%, από την Ολλανδία 12% και 180% , και από το Βέλγιο 87% και 250%.

Συμπερασματικά από την έρευνα εξάγεται μια ιλιγγιώδης αύξηση του ενδιαφέροντος των παγκόσμιων χρηστών του διαδικτύου για την Πάρο κατά τη φετινή χρονιά. Μόνο αστάθμητοι παράγοντες θα μπορούσαν να ανακόψουν αυτό το τεράστιο ενδιαφέρον του διεθνούς τουριστικού κοινού για το νησί που «μεταφράζεται» σε αθρόα τουριστικά ρεύματα τα οποία έχουμε δει να μεγεθύνονται κάθε χρονιά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos