Πάρος – Κορωνοϊός: Αυξημένη διασπορά στην κοινότητα αυτή την περίοδο – Νέες εξάρσεις του ιού στον κόσμο

15 Μαρτίου 2022 15:39

Η επικράτηση των υπερμεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών Όμικρον και Όμικρον 2 του κορωνοϊού σε συνδυασμό με τα μέτρα χαλάρωσης ή απελευθέρωσης από τους υγειονομικούς περιορισμούς τα οποία ελήφθησαν από πολλές χώρες παγκοσμίως, έχουν επιφέρει νέα δεδομένα ως προς την εξέλιξη της πανδημίας.

Η Κίνα λόγου χάρη, χώρα στην οποία εκδηλώθηκε πρώτα η επιδημία του κορωνοϊού στην πόλη Γιουχάν, γνωρίζει αυτή την περίοδο τη χειρότερη αναζωπύρωση της πανδημίας ακόμα και από το πρώτο κύμα του 2020, με αποτέλεσμα 30 περίπου εκατομμύρια Κινέζοι να βρίσκονται σε lockdown.

Στην Ευρώπη τώρα αλλά και στην Ελλάδα, τα πράγματα δεν είναι ευοίωνα καθώς οι περισσότερες χώρες που έσπευσαν να χαλαρώσουν ή να άρουν τα περιοριστικά μέτρα, βρίσκονται αυτή την περίοδο αντιμέτωπες με πανδημικές εξάρσεις.

Η πραγματικότητα αυτή αφορά και στη χώρα μας καθώς τις τελευταίες ημέρες ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ αυξημένα κρούσματα που υποδηλώνουν μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Η Πάρος δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς τα κρούσματα στο νησί παρουσιάζουν τελευταία αύξηση. Έξαρση της νόσου Covid – 19 παρατηρείται επίσης και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα βρίσκεται εν αναμονή νέων δεδομένων, προκειμένου να αποφανθεί για το εάν η έξαρση που αποτυπώνεται στις περισσότερες χώρες είναι παροδική και συγκυριακή, είτε για την πιθανότητα ο πλανήτης να οδηγείται σε ένα ακόμα, νέο κύμα πανδημίας με την «υπογραφή» της παραλλαγής Όμικρον και Όμικρον 2 αυτή τη φορά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos