Κυκλάδες: Η άνοιξη …αγνοείται! Ψυχρή εισβολή με χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και ισχυρούς βοριάδες

18 Μαρτίου 2022 18:31

Βαίνουμε προς τα τέλη Μαρτίου αλλά η άνοιξη… αγνοείται! Αλλεπάλληλες ψυχρές εισβολές ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του Μαρτιάτικου καιρού φέτος, και ακόμη μια που «έρχεται» επιβεβαιώνει τη ρήση ότι ο Μάρτης μπορεί να αποδειχτεί «γδάρτης».

Οι μετεωρολόγοι που μελετούν το φαινόμενο του ασυνήθιστου για την εποχή ψύχους, διατείνονται ότι ο φετινός Μάρτιο είναι ο πιο κρύος των τελευταίων δέκα χρόνων και μάλιστα, τα φαινόμενά του είναι όχι μόνο σπάνια για την εποχή αλλά σε πολλές περιπτώσεις ακραία.

Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για νέα ψυχρή εισβολή από την Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία που θα κατευθυνθεί προς τη χώρα μας φέρνοντας μαζί της πολικές αέριες μάζες. Αυτές θα επηρεάσουν και τον καιρό στα νησιά των Κυκλάδων ρίχνοντας τον υδράργυρο από την Παρασκευή 18/3 σε χαμηλά επίπεδα για πολλές μέρες, καθώς η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι από την Πέμπτη 24 Μαρτίου.

kairos paros77

Από τη Δευτέρα ωστόσο 21/3 το κύριο χαρακτηριστικό εκτός από το κρύο θα είναι και ο βροχερός καιρός που θα διατηρηθεί και τις επόμενες μέρες.

Οι άνεμοι τώρα θα ενισχυθούν από το βράδυ της Παρασκευής 18 Μαρτίου και θα πνέουν από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση που θα φθάνει τα 8 μποφόρ. Την Τρίτη 22/3 φαίνεται ότι οι βοριάδες εξασθενούν πρόσκαιρα γιατί από την Τετάρτη 23/3 ενισχύονται και πάλι φθάνοντας τα 8 μποφόρ μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής 25 Μαρτίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos