Πάρος: Μαζί με Μήλο και Σαντορίνη «ανοίγονται» στην τουριστική αγορά της Ινδίας

22 Μαρτίου 2022 20:22

Μυστηριώδης, εξωτική, πολύβουη και πολύχρωμη φαντάζει στα μάτια των περισσότερων Ελλήνων η μακρινή Ινδία, η χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων με τη διαφορετική κουλτούρα και τις μυθικές καταβολές.

Πως όμως αντιλαμβάνονται οι Ινδοί την Ελλάδα και δη οι επίδοξοι τουρίστες της Ινδικής υποηπείρου τις ομορφιές των Ελληνικών νησιών;

Απ΄ ότι φαίνεται τα νέα είναι κάτι παραπάνω από καλά. Η φήμη των νησιών του Κυκλαδικού συμπλέγματος, «ταξιδεύει» και φθάνει μέχρι τη χώρα του Γκάντι γοητεύοντας τους Ινδούς. Εξ΄ ου και το πρόσφατο εκτενές αφιέρωμα του Ινδικού μέσου Times of India στην Πάρο, τη Μήλο και τη Σαντορίνη.

Διαγωνισμός με δώρο μπίρες ΕΖΑ lager και ΕΖΑ Pilsener

Με δύο ξεχωριστές σημαντικές αναρτήσεις και συμπερίληψη στα web stories με τίτλο «Οι ομορφιές της Ελλάδας σε φωτογραφίες», Πάρος, Σαντορίνη και Μήλος, «ξεδίπλωσαν» τα θέλγητρά τους στα μάτια του Ινδικού τουριστικού κοινού αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια. Άλλωστε, σε προηγούμενο δημοσίευμα του ίδιου μέσου με θέμα τον προγραμματισμό ταξιδιών στην Ελλάδα, η Μήλος είχε χαρακτηριστεί ως «μαγευτικό νησί».

Η προσέλκυση τουριστών από την Ινδία ως απότοκο της προβολής των νησιών μας στη χώρα αυτή, μπορεί να αποτελέσει στρατηγικό στόχο της τουριστικής πολιτικής της χώρας μας. Η Ινδική τουριστική αγορά είναι μεγάλη, δυναμική, ανερχόμενη και με ειδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που ενισχύουν τους σκοπούς μεγέθυνσης της απόδοσης της Ελληνικής τουριστικής οικονομίας.

Αν ληφθεί υπόψη ότι ο μέσος Ινδός τουρίστας που επισκέπτεται τη χώρα μας ξοδεύει περίπου 1.000 ευρώ, ποσό πολύ υψηλότερο από το γενικό μέσο όρο που είναι περίπου 560 ευρώ, αντιλαμβάνεται κανείς τη σημασία που αποκτά μια αγορά σαν την Ινδία. Μάλιστα, χάρη στο γεγονός ότι η οικονομία της πολυάνθρωπης μακρινής χώρας αναπτύσσεται με ραγδαίο ρυθμό, το μέλλον διαγράφεται ευοίωνο και οικονομικά εφικτό για ολοένα και περισσότερους Ινδούς ταξιδιώτες. Σύμφωνα με την Global Data το Ινδικό Α.Ε.Π. θα φθάσει τα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια και θα είναι υψηλότερο κατά 50% σε σχέση με αυτό του 2021.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos