Πάρος – Κορωνοϊός: «Φουντώνουν» τα κρούσματα στο νησί – 742 τις τελευταίες δύο εβδομάδες

Δεν αμφισβητείται πια, ότι δεν έχουμε ακόμα τελειώσει με το μέτωπο της πανδημίας στη χώρα μας. Αιτία, τα αυξημένα πανελλαδικά κρούσματα το τελευταίο 15ήμερο και η ανοδική τροχιά των νοσηλειών.

Στο νησί της Πάρου τώρα, υπάρχει τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Μαρτίου έξαρση της νόσου Covid – 19. Αυτό καταγράφεται στα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ καθημερινά, τα οποία δείχνουν μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα. 742 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν τις προηγούμενες 15 ημέρες στο νησί, δηλαδή από τις 14 έως τις 28 Μαρτίου.

Το ανησυχητικό είναι ότι την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα ήταν περισσότερα από την αμέσως προηγούμενη που ήταν και πάλι υψηλά. Δηλαδή αυξητική ήταν η διακύμανση στα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στον πληθυσμό της Πάρου: 401,98 έναντι 381,88.

«Ηχηρό» επομένως το καμπανάκι επαγρύπνησης στο νησί εξαιτίας κυρίως της υπερμεταδοτικότητας των στελεχών Όμικρον και Όμικρον 2 που φαίνεται πως έχουν επικρατήσει. Στα «θετικά» τους συγκαταλέγεται η ηπιότερη συνήθως νόσηση. Επίσης, η επαρκής εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, φαίνεται να προστατεύει από τον κίνδυνο βαριάς νόσησης και νοσηλείας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos