Πάρος: Τουριστικό τελεφερίκ μπαίνει σε λειτουργία – Περιήγηση της κεντρικής Πάρου από ψηλά!

01 Απριλίου 2022 00:03

Μια πρωτότυπη ιδέα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης για το σκοπό της τουριστικής ανάπτυξης της κεντρικής Πάρου.

Συγκεκριμένα, τουριστικό τελεφερίκ το οποίο θα ξεκινά από τις Λεύκες και θα καταλήγει στον Πρόδρομο, πρόκειται να μπει από την θερινή σεζόν του 2025 σε λειτουργία. Έτσι οι επισκέπτες του νησιού και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν το νησί από ψηλά, έχοντας «πιάτο» μια μοναδική θέα αρχαιολογικού και φυσιολατρικού ενδιαφέροντος, από τις ωραιότερες της Πάρου.

leykes teleferik02

Ο σύγχρονος εναέριος σχοινοκίνητος σιδηρόδρομος, θα περνά από το βυζαντινό μονοπάτι πάνω από καλλιέργειες, βλάστηση, δέντρα και ρεματιές, μέσα από μια περιοχή φυσικού κάλλους ιδιαίτερης χλωρίδας και πανίδας, η οποία μέχρι σήμερα αποτελούσε πεζοπορική διαδρομή, ωστόσο από τα προσεχή καλοκαίρια θα είναι και εναέρια!

Αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τη γνωριμία με την ενδοχώρα της Πάρου, να συμβάλλει στην ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού καθώς σήμερα οι παραθαλάσσιες περιοχές κρατούν τα σκήπτρα της φήμης και να δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία καθώς θα αποτελεί ένα επιπλέον έσοδο για το νησί.

leykes vizantino 24

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos