Πάρος: Σημαντική ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας για τη λειτουργία των ιατρείων μηνός Απριλίου

04 Απριλίου 2022 00:33

Η Διοίκηση ΚΥ Πάρου κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας πήρε την πρωτοβουλία να προσφέρει τη δυνατότητα στους κατοίκους του νησιού να προμηθεύονται συνταγές φαρμάκων και εξετάσεων χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις μονάδες υγείας, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά και των ιδίων.

Σήμερα όμως η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών είναι εμβολιασμένοι, τα υλικά προστασίας είναι καθολικά διαθέσιμα, ενώ η κοινωνία και οι μετακινήσεις εν γένει έχουν πλήρως απελευθερωθεί.

Αναστολή συνταγογράφησης από τηλεφώνου

Έτσι στο εξής και μέχρι νεοτέρας, η συνταγογράφηση φαρμάκων αλλά και εξετάσεων θα γίνεται στο ΚΥ Πάρου και στα περιφερειακά ιατρεία μόνο με αυτοπρόσωπη παρουσία των ασφαλισμένων. Σας υπενθυμίζουμε ότι:

Οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται πάντα με ραντεβού φορώντας μάσκα. Τα ραντεβού για όλους ανεξαιρέτως τους ιατρούς του ΚΥ (συνταγογράφηση και ειδικευμένοι ιατροί) κλείνονται αποκλειστικά πρωινές εργάσιμες ώρες στο τηλέφωνο 2284360074. Από τον επόμενο μήνα το ΚΥ Πάρου και ΠΙ του θα ενταχθούν και στο σύστημα ραντεβού της ΗΔΙΚΑ, δίνοντας στον πολίτη τη δυνατότητα να κλείνει ραντεβού από την οικία του όλο το 24ωρο (θα υπάρξει ανακοίνωση για αυτό)

Θα πρέπει να προσκομίζουν αποδεικτικά στοιχεία της ταυτότητάς τους αλλά και βεβαίωση ειδικευμένου ιατρού της τελευταίας διετίας για την φαρμακευτική τους αγωγή.
Τέλος, σας υπενθυμίζουμε τη δυνατότητα επίσκεψης και στα περιφερειακά ιατρεία του νησιού μας, τόσο για συνταγογράφηση (με όλες τις προηγούμενες προϋποθέσεις) όσο και για ιατρική εξέταση (χωρίς να απαιτείται σε αυτή την περίπτωση το κλείσιμο ραντεβού).

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία,

Η Διοίκηση του ΚΥ Πάρου

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos