Πάρος: «Πρόβα τζενεράλε» της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν τα Σαββατοκύριακα του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς στο νησί – Αισιόδοξα τα μηνύματα

19 Απριλίου 2022 17:59

Παρά το «μούδιασμα» που υπάρχει στο χώρο των τουριστικών ταξιδιών λόγω της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία, τα μηνύματα για την πραγματική ανάγκη του κόσμου να βρεθεί σε προορισμούς διακοπών μέσα στο έτος είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

Κυρίαρχο στοιχείο είναι η «δίψα» για μεγαλύτερες ή μικρότερες αποδράσεις, για ταξίδια αναψυχής, για φόρτιση των «μπαταριών» καθώς το διεθνές περιβάλλον των δυσκολιών παραμένει ρευστό και το μέλλον αβέβαιο.

Βαρόμετρο των τάσεων αυτών που καταγράφονται σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί η τεράστια τουριστική ζήτηση για δημοφιλείς, όμορφους προορισμούς στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η Πάρος. Ένα νησί το οποίο βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή ζήτησης τόσο για τον εξωτερικό όσο και για τον εσωτερικό τουρισμό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα γερό crash test, για την κίνηση της επερχόμενης θερινής τουριστικής σεζόν στο νησί, θα είναι η κίνηση κατά τις ημέρες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.

Μέχρι στιγμής οι επιδόσεις στις κρατήσεις καταλυμάτων, ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων, είναι πολύ υψηλές έως ανέλπιστα καλές, και υπάρχουν βέβαια και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για τους διστακτικούς.

Φέτος, μετά από δύο χρόνια πανδημίας και σε μια περίοδο ενός εν εξελίξει πολέμου στην Ευρώπη, για πρώτη φορά, υπάρχουν αυξημένες προσδοκίες ότι η κίνηση του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς που αποτελεί «πρόβα τζενεράλε» για το καλοκαίρι, θα φθάσει στα επίπεδα του 2019. Ομοίως, εκτός κι αν προκύψουν συγκυρίες απρόβλεπτες αυτή τη στιγμή, υπάρχουν θετικές ενδείξεις ότι η θερινή περίοδος θα είναι αρκετά αποδοτική αγγίζοντας κι αυτή σε κίνηση τα επίπεδα του 2019.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos