Πάρος: Δρόμοι με προβλήματα λόγω αντικειμενικών δυσκολιών στην αποκατάστασή τους μετά από τεχνικά έργα – Θα δοθεί λύση

20 Απριλίου 2022 18:58

Προβληματικοί είναι για τη διέλευση οχημάτων ορισμένοι δρόμοι στην Πάρο εξαιτίας αντικειμενικών δυσκολιών καθυστέρησης της αποκατάστασής τους μετά από τεχνικά έργα.

Επί παραδείγματι, η Περιφερειακή οδός της Παροικίας, αν και έχει τσιμεντοστρωθεί μετά τις τεχνικές εργασίες σκαψίματος για τη σύνδεση του κεντρικού δικτύου Αγ. Υπακοής με το δίκτυο αφαλάτωσης, δεν έχει ακόμα ασφαλτοστρωθεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν λακκούβες.

Επίσης, ο δρόμος από τη διασταύρωση των Λευκών στην περιοχή της Αγ. Φωτεινής μέχρι εκεί που στρίβει κανείς για Πυργάκι στο δρόμο προς Νάουσα, δεν έχει ακόμα στρωθεί με τσιμέντο μετά τις τεχνικές εργασίες αλλαγής του δικτύου υδροδότησης στην περιοχή με γνώμονα τα 3 Π (Ποιότητα – Πίεση – Παροχή) στο νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον εν λόγω δρόμο θα γίνει σε λίγες μέρες τσιμεντόστρωση και θα ακολουθήσει σε κάποιο διάστημα ασφαλτόστρωση για την ομαλή διέλευση των οχημάτων.

Σημειώνεται, ότι και τα δύο έργα που έγιναν αιτία των προβληματικών οδοστρωμάτων στις ανωτέρω περιοχές, είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την βελτίωση της υδροδότησης του νησιού και την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων που είχαν ως αιτία το προηγούμενο ανεπαρκές δίκτυο. Αν σκεφτεί κανείς ότι σε ορισμένες περιοχές του νησιού από τον Απρίλιο ήδη μήνα το νερό κόβεται, συμπεραίνει την τεράστια σημασία των έργων, τη στιγμή μάλιστα που η οικιστική ανάπτυξη επεκτείνεται ραγδαία.

Ωστόσο για την καθυστέρηση της αποκατάστασης των οδοστρωμάτων μετά τις τεχνικές εργασίες που προηγήθηκαν και σχετίζονται με την υδροδότηση, ευθύνονται αντικειμενικές δυσκολίες. Επί παραδείγματι, έχει αυξηθεί κατά πολύ τελευταία το κόστος του υλικού της ασφάλτου. Από τα 200 – 250 ευρώ που στοίχιζε ο τόνος, η τιμή του έχει εκτοξευθεί σήμερα σε πάνω από 700 ευρώ.

Παρ΄όλα αυτά, σε εύλογο χρονικό διάστημα θα δοθεί οριστική λύση και οι δρόμοι θα παραδοθούν αποκατεστημένοι στον παριανό λαό και στους επισκέπτες του νησιού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos