Πάρος: Δεύτερη Ανάσταση στη Νάουσα - Περιφορά Θαυματουργών Εικόνων ανήμερα το Πάσχα (Βίντεο)

25 Απριλίου 2022 12:35

Το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, στην Δεύτερη Ανάσταση, παρουσία πλήθους κόσμου έχει καθιερωθεί να τελείται λιτάνευση των θαυματουργών Εικόνων της Παναγίας των Ιερών Ναών Παντάνασσας και Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Έτσι λοιπόν κι εφέτος, μετά από δύο έτη παύσης της τελετής, πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και εν πομπή η λιτάνευση των δύο Εικόνων.

Οι δύο πομπές, διήλθαν από τα κατάλευκα σοκάκια της Νάουσας και την κεντρική πλατεία και συναντήθηκαν. Πλήθος πιστών που μετείχε στις δύο λιτανεύσεις έλαβε την ευλογία των Εικόνων, ωστόσο φέτος μετά από απαγόρευση της ρίψης βαρελότων δεν πραγματοποιήθηκε το έθιμο των «μπουρλοτιέρηδων».

Το εντυπωσιακό έθιμο έχει τις ρίζες του στην περίοδο της Τουρκοκρατίας και τελούνταν σε ανάμνηση της δράσης των Ελλήνων πυρπολητών ενάντια σε εχθρικά πλοία. «Θέατρο» του εθίμου ήταν η πλατεία της Νάουσας όπου η τελετή της λιτάνευσης διακοπτόταν πολλές φορές από τη φαντασμαγορική ρίψη βαρελότων.

Το Πάσχα στην Πάρο όμως δεν περιορίζεται στην όμορφη Νάουσα. Αν βρεθεί κανείς στο νησί, θα πρέπει οπωσδήποτε να περιδιαβεί την Παροικία, την πρωτεύουσα, που αποτελεί τον μεγαλύτερο παραδοσιακό οικισμό των Κυκλάδων.

{https://www.youtube.com/watch?v=pihQTrmKLD8}

Στην Παροικία, θα πρέπει επίσης να περπατήσει στη μεγάλη, εμβληματική παραλία της, με την πληθώρα των καταστημάτων πλάι στο κύμα. Αν όμως κάποιος θελήσει να φάει καλά, θα πρέπει να επισκεφτεί το ψητοπωλείο «Μπριζολάδικο» που σερβίρει γευστικότατες κρεατολιχουδιές ψημένες στα κάρβουνα για τους απαιτητικούς της γεύσης! Ποιοτικά ζουμερά κρεατικά μεγάλης ποικιλίας, φρέσκες σαλάτες, νόστιμα ορεκτικά, αποτελούν μερικές μόνο από τις ακαταμάχητες γαστρονομικές επιλογές που προσφέρονται στο «Μπριζολάδικο», το κατάστημα εστίασης στην παραλία της Παροικίας με την εξαιρετική κουζίνα, το θαυμάσιο περιβάλλον και την φιλική εξυπηρέτηση.

Αν τώρα αφήσετε την Παροικία και κάνετε μια βόλτα στη νοτιοδυτική Πάρο, σταματήστε στον πανέμορφο παραθαλάσσιο οικισμό της Αλυκής. Εκεί, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την εξαιρετική ψαροταβέρνα «Μουράγιο» που βρίσκεται πάνω στο γραφικό λιμανάκι της Αλυκής με θέα το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Ολόφρεσκοι ουζομεζέδες, ψαρολιχουδιές και νόστιμα θαλασσινά συνοδεία καλού κρασιού ή ούζου, αποτελούν τις top γαστρονομικές προτάσεις του ποιοτικού μαγαζιού ψαροφαγίας «Μουράγιο» με το μαγευτικό περιβάλλον και την φιλική ατμόσφαιρα.

Μια επίσκεψη στο νησί, δεν μπορεί παρά να έχει ως βασικό συστατικό μια άριστη διαμονή σε αυτό. Για μια εξαιρετική διαμονή στην Πάρο, επιλέξτε το 4 αστέρων ξενοδοχείο Poseidon of Paros Resort & Spa, ένα κόσμημα παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής και υψηλής αισθητικής που βρίσκεται στην Χρυσή Ακτή. Πολυτελές, δίπλα στη θάλασσα, με άμεση πρόσβαση στη διάσημη καταγάλανη χρυσαφένια παραλία της Χρυσής Ακτής, προσφέρει ειδυλλιακή θέα στο απέραντο γαλάζιο συνδυάζοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και εξαιρετικές ανέσεις με τη δυνατότητα γαλήνιας ξεκούρασης μέσα σε ένα φιλικό περιβάλλον νησιώτικης φιλοξενίας. Πισίνες, παιδότοποι, spa, γήπεδο τένις, γυμναστήριο και πολλές άλλες δυνατότητες δραστηριοτήτων μέσα σε μια μαγευτικά ήρεμη ατμόσφαιρα, καθιστούν το Poseidon of Paros ιδανικό προορισμό για ρομαντικές αποδράσεις αλλά και οικογενειακές διακοπές. Απολαύστε μια ανεπανάληπτη εμπειρία διακοπών και χαλάρωσης μέσα στο μοναδικά ειδυλλιακό περιβάλλον του Poseidon of Paros στη Χρυσή Ακτή, που αλλού, μα φυσικά στην Πάρο!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos