Πάρος: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αναδιαμορφώνεται προαύλιο σχολείου με βάση καινοτόμες αρχές! (Βίντεο + Φωτό)

29 Απριλίου 2022 14:31

Ολική αναδιαμόρφωση του προαυλίου του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου – Μάρπησσας στη βάση σύγχρονων, καινοτόμων αρχών. Ασφάλεια, καλαισθησία, συμπεριληπτικότητα, δικαιοσύνη, βιωσιμότητα.

Ελλείψει εθνικών προδιαγραφών για τα προαύλια των σχολείων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου – Μάρπησσας, μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους μαθητές, πήραν την πρωτοβουλία της ολικής αναδιαμόρφωσης του προαύλιου του σχολείου στη βάση του συμμετοχικού σχεδιασμού.

Για να υλοποιήσουν την ιδέα τους για ένα νέο προαύλιο σύγχρονο, ασφαλές, ανθρώπινο και όμορφο, το οποίο θα βασίζεται στις αρχές της συμπεριληπτικότητας, θα δίνει πλούσια ερεθίσματα σε όλα τα παιδιά, θα τα ευαισθητοποιεί περιβαλλοντικά, θα βασίζεται στην βιωσιμότητα και θα δίνει στους μαθητές ίδιες ευκαιρίες ανεξαρτήτως ιδιαιτεροτήτων και ικανοτήτων, οι Γονείς και οι Κηδεμόνες του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου – Μάρπησσας, έχουν στο πλευρό τους τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Kukuk Kultur e.V και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «δέλτα δύο».

{https://www.youtube.com/watch?v=F8Yp5B00kw8}

DSC04726

Υπογραμμίζεται ότι οι δύο μη κερδοσκοπικές εταιρείες εθελοντών, έχουν μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή οικολογικών χώρων αναψυχής σε ευρωπαϊκές χώρες και δράση στο χώρο της αισθητικής παρέμβασης μέσω της τέχνης με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο.

Η πορεία του προγράμματος εξελίσσεται και περιλαμβάνει συμμετοχικό σχεδιασμό του προαυλίου, υποδοχή 30μελούς ομάδας Γερμανών εθελοντών της Kukuk Kultur e. V (13 – 24 Απριλίου) για τη δημιουργία του πρώτου μέρους του προαυλίου σε συνεργασία με εθελοντές της «δέλτα δύο».

DSC04720

Το πρόγραμμα βρίσκεται συνεχώς σε διαδικασία ανατροφοδότησης με βάση τα δεδομένα που προκύπτουν αλλά και τον κύκλο των ανθρώπων ή φορέων που θα θελήσουν να πλαισιώσουν την προσπάθεια. Η όλη πορεία θα συνεχίζεται συμμετοχικά μέσα από συναντήσεις, παιδιών, εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων αλλά και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας. Ήδη προγραμματίζονται ενημερωτικές συναντήσεις. Το νέο, σύγχρονο, καινοτόμο προαύλιο αναμένεται να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο του 2022.

DSC04722

DSC04723

DSC04725

DSC04726

DSC04728

DSC04729

DSC04730

DSC04732

DSC04733

DSC04734

DSC04735

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos