Κοινό μέτωπο Δήμου Πάρου και επαγγελματιών του νησιού για το θέμα του νέου αεροδρομίου

29 Απριλίου 2022 16:10

• Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πάρου, πραγματοποιήθηκε συνάντησή του με επαγγελματικούς φορείς του νησιού την Πέμπτη 28 Απριλίου, με θέμα την προσφυγή πολιτών στο ΣτΕ κατά της επέκτασης του νέου αεροδρομίου Πάρου.

• Η συνάντηση, στην οποία προέδρευσε ο κ. Κωβαίος, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Σε αυτήν, παρευρέθηκαν σύλλογοι ενοικιαζόμενων δωματίων, ο σύλλογος καφεστιατόρων Πάρου, η ένωση ξενοδόχων Πάρου – Αντιπάρου, καθώς επίσης και η τ.

Γ.Γ. Τουρισμού, Βίκυ Λοΐζου, ο έπαρχος της Π.Ε. Πάρου, Κ. Μπιζάς, με την ιδιότητα του προέδρου συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίων και ο Πρόεδρος της κοινότητας Αγκαιριάς, Κωνσταντίνος Πούλιος.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην ενημερωτική συνάντηση δήλωσαν την στήριξή τους στο νομικό αγώνα που κάνει η Δημοτική Αρχή απέναντι στα συμφέροντα των ιδιωτών. Παράλληλα, οι ίδιοι οι φορείς θα παρέμβουν υπέρ του έργου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στις 11 Μαΐου, σε συνεργασία με το εξειδικευμένο γραφείο νομικής υποστήριξης στο οποίο έχει αναθέσει ο Δήμος Πάρου τη διαχείριση της υπόθεσης. Επιπρόσθετα, οι επαγγελματικοί σύλλογοι του νησιού υπερθεμάτισαν στην αναγκαιότητα της δημιουργίας επιπλέον απαραίτητων χώρων υποδομών στο νέο αεροδρόμιο, καθώς και στα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση του έργου.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, ανέφερε χαρακτηριστικά: Το νέο αεροδρόμιο αποτελεί διαχρονικό όραμα της Παριανής κοινωνίαςκαι είναι ένα σπουδαίο έργο για το νησί, την ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων αλλά και την Ελλάδα. Η επέκταση και ολοκλήρωσή του, έχει τη δέσμευση της Ελληνικής Πολιτείας, ενώ την έχει αγκαλιάσει τόσο η κυβέρνηση όσο και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων. Θα προσφέρει πολλές νέες αναπτυξιακές δυνατότητες, οικονομικές ευκαιρίες, καθώς και αμεσότερη πρόσβαση στην ηπειρωτική χώρα, σε υπηρεσίες υγείας και άλλες κεντρικές υπηρεσίες, αλλάζοντας ριζικά τη φυσιογνωμία του νησιού. Για όλους τους παραπάνω λόγους, είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού το έργο από όσους επιχειρούν για ιδιοτελείς λόγους να θέσουν εμπόδια στην ολοκλήρωσή του, στερώντας αυτήν την ευκαιρία από τη χώρα και τις επόμενες γενιές. Στο πλαίσιο αυτό, συντονίζουμε και κλιμακώνουμε τις ενέργειές μας με τους φορείς του νησιού μαςενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης.»

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos