Πάρος: Με Κολυμβητικό Διάπλου και παραδοσιακό νησιώτικο Πανηγύρι τιμήθηκε η εορτή της Αναλήψεως στο νησάκι της Αγ. Καλής

02 Ιουνίου 2022 15:10

Το όμορφο στολίδι της Νάουσας, το νησάκι της Αγίας Καλής, που στέκει σαν οπτασία στον κόλπο της και γιορτάζει μια φορά το χρόνο, στην εορτή της Αναλήψεως, είχε την τιμητική του το βράδυ της Τετάρτης 1η Ιουνίου.

Το λιλιπούτειο μαγευτικό νησάκι, πήρε ζωή όταν εκατοντάδες παριανοί και επισκέπτες της Πάρου, το επισκέφτηκαν διασχίζοντας τη θαλάσσια απόσταση με βάρκες για να μετάσχουν στη Θεία Λειτουργία στο ναό της Αναλήψεως.

Μοναδικό κτίσμα σήμερα στο ιστορικό νησάκι είναι η εκκλησία της Αναλήψεως αλλά και ένα μνημείο για τους Ρώσους που χάθηκαν εκεί κατά την περίοδο των Ορλωφικών (1770 -1775).

naoussa agia kali 002

Το μαγευτικό απόγευμα πλαισίωσε ευχάριστα ο καθιερωμένος Κολυμβητικός Διάπλους από τις Κολυμπήθρες μέχρι την Αγία Καλή, μια θαλάσσια διαδρομή 650 μέτρων που πρόσφερε όμορφο θέαμα στον κόσμο. Ο κολυμβητικός αγώνας πραγματοποιήθηκε σε ανάμνηση της παράδοσης της Νάουσας που ήθελε οι κάτοικοί της να κάνουν την πρώτη βουτιά του χρόνου την ημέρα της Αναλήψεως και να ψάξουν όπως έλεγαν για τη «μαλλιαρή».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν στον κόσμο παραδοσιακά κεράσματα και ένα νησιώτικο γλέντι με ζωντανή μουσική και χορό που κράτησε για ώρες, ολοκλήρωσε τον εορτασμό που έγινε μέσα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον ηρεμίας και ομορφιάς, μέσα στον κόλπο της πανέμορφης Νάουσας πάνω στο στολίδι της, το νησάκι της Αγίας Καλής.

naoussa agia kali 003

naoussa agia kali 005

naoussa agia kali 006

naoussa agia kali 007

naoussa agia kali 008

naoussa agia kali 009

naoussa agia kali 0010

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos